Johan Kihlblom lämnade Mullsjö inför säsongen 19/20 för Fagerhult Habo.
Foto: Tero Väisänen/Magnus C. Lydahl

Han har tagit Fagerhult Habo till toppen

ANNONS

Allsvenskan Södra toppas för tillfället av Fagerhult Habo, och det är ett Fagerhult Habo som svarat för en mycket fin höst och som är ledda av tidigare SSL-tränaren Johan Kihlblom.

Pratar man om allsvenskan södra så är det ofta topplagen Karlstad och Lindås Rasta som nämns som potentiella serievinnare. Men efter tio spelade matcher så är det istället Fagerhult Habo som leder serien, ledda av nya huvudtränaren Johan Kihlblom som inför den här säsongen anslöt från SSL-laget Mullsjö.
- Det har ju rullat på över förväntningarna. Vi har fått en bra start på säsongen och har kunnat rida vidare på det. Det är kul såklart att det har startat så bra, säger Johan Kihlblom till Innebandymagazinet.

Du gör ju din första säsong som huvudtränare för Fagerhult Habo, hade du på förhand kunnat tänka dig att det skulle gå så här bra?
- Såhär bra är väl få som hade räknat med, men samtidigt visste jag att vi hade en bra ung trupp. Men det jag är mest imponerad av är sättet killarna pratar och laddar om och jobbar hårt varje vecka och varje match, det imponeras jag av.

Vart kan det här sluta?
- Vi får väl se. Vi har satt upp en målsättning med säsongen att vi ska bli bättre än förra året. Lite luddigt, men det är fortfarande målet och vi kommer inte att dras iväg och tappa fotfästet. Vi ska bli bättre än förra året och prestera en bra innebandy och utvecklas vecka för vecka, och gör man det så kommer resultaten oftast hand i hand. Men som sagt, vi håller vidare på det som vi haft som målsättning och krigar på.

Men även om man nu toppar serien så menar Kihlblom att man inte pratar något om SSL-kval nu utan att man istället lever i nuet.
- Det är väl en målbild som killarna haft att de vill få uppleva något sånt. Vi kom femma förra året och ska vi bli bättre än femma så är det ett klart naturligt steg. Men jag vet att vi bara kommit halvvägs in i säsongen än och det är mycket hårt jobb framför oss. Det finns en målbild och det är något man strävar efter, men inte mer än så. Vi försöker hålla oss här och nu hela tiden och just nu är det Lindås nästa. Det är inte mer flashigt än så.