Lisa Carlsson blir avstängd efter tacklingen i sista SSL-matchen innan VM-uppehållet men Täbystjärnan kommer inte missa VM.
Foto: Per Wiklund

Lisa Carlsson stängs av efter hård tackling

ANNONS

Idag kom beslutet från Juridiska Nämnden och Täbyspelaren Lisa Carlsson stängs av fram till den 22 december.

Täbys Lisa Carlsson blev anmäld till Juridiska Nämnden efter en incident i den sista matchen innan VM-uppehållet. Idag kom beslutet från JN och Täbyspelaren stängs av.
- JN konstaterar inledningsvis att det utifrån det samlade materialet i ärendet inte kan styrkas att Lisa Carlsson haft för avsikt att skada sin motspelare genom tacklingen. JN anser emellertid att Lisa Carlsson, i den aktuella situationen, löper rakt emot motspelaren och hade kunnat avstyra eller mildra effekten av agerandet.


Se incidenten som Lisa Carlsson är anmäld för här.

- JN anser att Carlssons agerande är vårdslöst och agerandet föranleder den tackling som sker. Motspelaren träffas i huvudet av tacklingen och åsamkas smärta. JN konstaterar att Lisa Carlsson använder sådan fart när hon träder in i spelsituationen att hon således bär ansvaret för den tacklingen.

Lisa Carlsson stängs av en match och missar den första matchen efter VM-uppehållet som är mot Dalen.
- Eftersom SSL vid tidpunkten för JN:s beslut har speluppehåll har JN beslutat att verkställigheten av straffet ska flyttas fram och avstängningstiden kommer att räknas från och med första tävlingsdagen när SSL återupptas efter det längre tävlingsuppehåll som är på grund av VM. JN beslutar att stänga av Lisa Carlsson fr.o.m. 21 december 2019 t.o.m. 22 december 2019.

Läs hela beslutet här.