Så här såg det ut i PA Nymans sista match när man slog värsta konkurrenten Tyresö Trollbäcken i slutsekunderna.
Foto: Emma Aspenberg

JAS-lag sparkar sin tränare

ANNONS

Efter fyra vinster och 1 förlust så står det klart att Ingarös JAS-tränare får lämna laget. För Innebandymagzinet berättar tränaren vad som hänt.

Ingarö IF som ligger tvåa i grupp E i herrarnas JAS har valt att gå skilda vägar med sin huvudtränare PA Nyman.
- Det stämmer. Det beror på att vi har hamnat i en situation där jag och föreningen har olika åsikter hur HJ- och JAS-verksamheten ska bedrivas och då blir det naturligt att det är alltid tränaren som får gå, säger Nyman till Innebandymagazinet.

Nyman blev värvad till Ingarö för att de skulle göra en tydlig satsning på sitt JAS-lag. Men enligt Nyman har föreningen inte riktigt levererat de förutsättningarna som de utlovat.
- Det som inte riktigt fungerat är helheten som de pratade om inför säsongen. Det rör träningsmöjligheterna och synkningen med övriga HJ-verksamheten och A-lagen i Ingarö och Värmdö.

Ingarö kommer att omstrukturera hela sin HJ- och JAS-verksamhet, vilket visar att föreningen inte var redo för en tydlig satsning på JAS enligt Nyman.
- Som jag förstått det så kommer föreningen att ta bort JAS-truppen som träningsgrupp samt att slå ihop HJ-laget och B-laget till en enhet. För mig blir det samma sak som att sänka ambitionerna och det ligger inte i linje med min vision eller ambitioner.

Meningsskiljaktigheterna blev till slut så stora att föreningen valde att avsluta samarbetet med Nyman.
- Det är helt fine med mig med tanke på att ambitionerna ändrades och en ny inriktning etableras. Men framförallt är det otroligt trist för spelarna. Vi har ju kört en tydlig linje att vi är jäkligt bra och att vi ska gå långt i allt vi ställer upp i. Från det till att nu säga att vi inte längre ska träna tillsammans och förändra förutsättningarna tycker jag är väldigt jobbigt och tufft mot spelarna.

Ved du vad som händer nu är det assisterande tränaren som tar över eller?
- Föreningen ville ha kvar honom men han valde att lämna också när jag fick gå. Det jag hört är att Nicklas Lundmark kommer att ta över laget. Han har varit i föreningen länge och han har en roll i Värmdös A-lag.