Stockholms F16 vann finalen mot Småland förra säsongen.
Foto: Bosse Grängsjö
Landet runt

Stockholm går för fjärde raka guldet i SDF-SM

ANNONS

Tre raka guld har det blivit för Stockholm på flicksidan i distriktslags-SM, som spelas i Gävle om en månad. Nu har man siktet inställt på att försvara titeln ännu en gång.

Dominansen har varit total. 00:orna, 01:orna och 02:orna i Stockholm har hanterat favoritskapet på bästa sätt och gått hela vägen till guld de senaste tre åren. Även totalt sett i distriktslags-SM genom historien har Stockholm varit oerhört framgångsrika med jämnt fördelade medaljer; 10 guld, 10 silver och 10 brons.

Nu har stafettpinnen gått till Stockholms 03-kull.
- Vi går in som trefaldig regerande mästare och vi ska gå in och spela ett spel som är värt det epitetet. Vi kommer vara ett offensivt lag med mycket energi där alla ger allt för varandra. Det kommer gå undan på banan helt enkelt, säger tränaren Henrik Jitelius till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Stockholm räknas väl alltid som en favorit och vi har siktet inställt på att försvara guldet, men vi ser även vikten av att göra bra prestationer i varje match och kommer ta det hela match för match.

Men även om Stockholm är favoriter även i år så finns det starka utmanare.
- Västsvenska ser också farliga ut. De har ändå ett gäng spelare som spelar i damernas division 1 och har man spelare som Axina Pettersson, Emma Brydolf och Saga Andersson, ja då blir de farliga. Småland kan säkert vara en dark horse med Thea Lindén i spetsen, tror Jitelius.

Den här artikeln handlar om: