Falunstjärnan öppnar upp om den jobbiga tiden

ANNONS

Faluns Simon Berg blev stor matchhjälte igår när han sköt hem alla tre poäng till Dalarna, och efter matchen valde Berg att berätta om den jobbiga hösten han har bakom sig.

Falun fick med sig alla tre poäng i gårdagens bortamöte mot Jönköping och stor matchhjälte blev backen Simon Berg som svarade för ett riktigt drömavslut när det endast återstår femtio sekunder kvar att spela.

Men matchhjälten Berg kommer från en jobbig tid, och för DT.se berättar han efter matchen om tiden som varit.
- Jag fick problem med psyket i somras. Sedan har jag haft problem sedan dess. Jag träffar psykolog och jobbar med det, säger Simon Berg till DT.se.

Berg var även uttagen till Finnkampen tidigare under säsongen men tvingades tacka nej till det, därefter har stjärnbacken spelat av och till med Falun men nu har han noterats för samtliga matcher sedan mötet mot Warberg för drygt två veckor sedan.
- Jag har ångest och panikångest. Jag har en del problem utanför planen som jag jobbar med, men nu har det varit helt okej sedan Warbergsmatchen,

Men tankarna på landslaget har Simon Berg lagt på is för tillfället.
- Jag känner att det får komma senare. Mitt största fokus är på IBF Falun, det är där jag vill göra bra ifrån mig. Vi får se hur det går i framtiden och om allt rullar på bättre än vad det gör nu. Just nu är det bara jätteskönt att få vara tillbaka.

TV: Se när Simon Berg avgör för Falun i klippet ovan.
Foto socialt: SSLPlay/Per Wiklund