Linköping besegrade Storvreta med 5-4 efter straffar.
Foto: Adam Troy

Linköping tog två tunga poäng - slog mästarna Storvreta

ANNONS

Storvreta var länge i förarsätet och såg ut att ta med sig alla tre poäng hem i bagaget, men Linköping ville annat. En forcering i tredje perioden tvingade fram förlängning och sen straffar och väl där visade Linköping styrka och vann med 5-4.

Kvällens möte mellan Linköping och Storvreta handlade mycket om bortalaget som var i ledningen fram till den tredje perioden. Matchen var också tränaren David Gilleks första i sin nya roll som assisterande tränare för Linköping. Och han fick inleda sin sejour i den nya klubben med en seger direkt.
- Vår första period är vi bra, vi får tyvärr ingen utdelning på de lägena vi skapar. Sen i andra är Storvreta klart mycket bättre än oss, sen när vi får lite lossning med mål i tredje tycker jag att vi har bara energi och jag tycker ändå vi vinner rättvist till slut, säger David Gillek i SSLPlays sändning efter matchen.

Gillek fick också se Linköping stå för en stark upphämtning i den tredje perioden där man bland annat reducerade och kvitterade med bara minuter kvar att spela.
- Jag tycker vi går för det. Vi pratar mycket om att vi ska ta varje spelvändning som det blir möjlighet till och det tycker jag vi gör. Även att vi har spelare som går hårt på kasse och tar avslut och till slut trillar de in, vi har några i stolpe och ribba också. Det är en jämn match absolut men jag tycker att vi har tillräckligt mycket lägen för att vinna, skönt med två poäng.

Efter matchen var Storvretas Hampus Ahrén besviken över förlusten.
- Det var en fartfylld match jag tycker att båda lagen hade bra fart i spelet och det var en tight och jämn match men vi föll på målsnöret, säger Hampus Ahrén till Innebandymagazinet.

Vad hände i tredje egentligen?
- Jag vet inte, vi kanske blev lite rädda eller någonting. Det kändes inte som att vi vågade gå framåt lika mycket som vi gjorde i de två första perioderna, men Linköping gjorde det bra. Så det är bara hem och slicka såren.