Jimmie Pettersson finns inte med på planen för Storvreta idag.
Foto: Per Wiklund

Bekräftat: Storvretaforwarden missar dagens match

ANNONS

Nu står det klart att Jimmie Pettersson inte finns med på planen idag för Storvreta när man tar sig an Linköping på bortaplan.

Det har varit några intensiva dagar för Storvreta efter det att forwarden Jimmie Pettersson fick utgå från onsdagens match mot Jönköping. Storvretas tränare Andreas Harnesk har tidigare uppgett att det rörde sig om feedback han gav till Pettersson som ledde till de bägge rök ihop.
- Han blev lite upprörd på feedbacken han fick av mig. Det var inget konstigt, han är en vinnarskalle men kan tappa temperamentet lite. En skitfin kille utanför och omkring men när han är inne i zonen så kan han bli sur, har Andreas Harnesk tidigare sagt.

Jimmie Pettersson hade delvis en annan förklaring och sa bland annat:
- I grunden handlar det om att jag tycker att han använder sin position fel. Det var inget som handlade om prestationer på planen utan det var andra faktorer som det handlade om.

TV: Se situationen när Jimmie Pettersson slår klubban i båset och lämnar matchen.


Storvretas styrelse har därefter behandlat frågan och under gårdagen möttes Andreas Harnesk och Jimmie Pettersson för första gången sedan onsdagens incident för att prata igenom det som hänt.
- Det har varit positivt. Men jag har inget mer att säga, säger Andreas Harnesk till Upsala Nya Tidning.

Det har spekulerats vilt kring Jimmie Petterssons medverkan i dagens bortamöte mot Linköping - och nu står det klart att Pettersson inte kommer att delta. Men Storvretatränaren uppger att det är på grund av sjukdom som han lämnas hemma istället.
- Han ÄR sjuk. Han har haft ont i halsen och inte kunnat träna på två dagar.

Linköping och Storvreta drabbar samman idag klockan 17.00 i Linköpings Sporthall.