Simon Nilsson är framme och ser hur det gick med Casper Backby precis efter tacklingen.
Foto: Gunilla Gustafsson

Kalmarsundsspelaren stängs av

ANNONS

Idag har Simon Nilsson fått sin dom från Juridiska Nämnden efter tacklingen på Casper Backby och han stängs av i flera matcher.

Förra helgen åkte Kalmarsundsspelaren Simon Nilsson på ett matchstraff 3 vilket innebar att han stängdes av en match automatiskt i väntan på utredning. Nu har Juridiska Nämnden beslutat att Nilsson ska stängas av ytterligare matcher.
- JN anser att Simon Nilsson medvetet väljer att uppsöka motspelaren för att stoppa denne med en tackling. Genom att utdela tacklingen med axeln måste Nilsson i vart fall ha insett att tacklingen skulle träffa högt upp på motspelarens överkropp. Enligt JN:s mening har Simon Nilsson genom att utdela tacklingen förhållit sig likgiltig inför risken att den skulle träffa motspelaren i huvudet. Tacklingen träffade motspelaren i huvudet och föranledde skada varpå denne fick utgå ur matchen, skriver JN bland annat i sitt beslut.


Se situationen i klippet ovan som Simon Nilsson blivit avstängd för.

JN anser att en påföljd i form av avstängning ska bli två matcher, beräknat på det lag som den anmälde deltog i vid anmälningstillfället. JN beslutar att stänga av Simon Nilsson fr.o.m. 2019-11-29 t.o.m. 2019-12-08. Avstängningen avser all innebandy och gäller deltagande i tävling/uppvisning.

Läs hela beslutet här