Efter nio spelade omgångar sparkade Kalmarsunds allsvenska damer sin huvudtränare Krister Carlsson.
Foto: Anton Måård

Kalmarsunds tränare om varför han fick sparken

ANNONS

Förra helgen avslöjade Innebandymagazinet att Kalmarsunds tränare skulle få sparken. Nu berättar en besviken Krister Carlsson om hans upplevelser av det hela.

Förra helgen avslöjade Innebandymagazinet att Kalmarsunds damtränare skulle få sparken och på måndagen kom beskedet från Kalmarsund att det stämde. Den största chocken har nu lagt sig och så här säger den före detta tränaren Krister Carlsson om vad som hände.
- Det är lite som Per (Klubbchefen) var inne på att det är många små saker som inte klaffat. Sedan vet jag inte om det är bara mitt fel men det är klart att det är jag som är huvudansvarig, säger Carlsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men jag tycker att hela grejen med att man flyttar en tränare 45 mil och sedan håller en väldigt låg dialog tills det händer något istället för att hjälpas åt att driva det framåt hela tiden är konstig.

Krister värvades från Göteborg och seriekonkurrenterna Lindås Rasta där han tränat deras damer de fyra senaste åren och gjort om dem från ett mittenlag i Dam1an till ett mittenlag i allsvenskan.
- Tyvärr så slutade sportchefen som värvade mig precis när jag flyttade hit och sedan dess har vi inte haft någon sportchef. Det var först på slutet som Sandra Olsson kom in och försökte sätta sig in i damverksamheten men då var det för sent.

Varför han fått sparken vet han inte riktigt för det har inte framkommit något direkt orsak mer än att det var flera olika faktorer som låg bakom.
- I min värld har det inte uppkommit någon stor sak mer än att vi i ledarstaben inte synkat helt ut och dragit och samma håll. Då är det så klart svårt att få förtroende av laget men jag har upplevt att vi inför sargen har gjort det vi bestämt och vi har gjort bra resultat med det materialet som vi har. Jag tycker att det är grymt tråkigt att det har blivit så här.

Var detta något som du känt på dig eller kom det som en blixt från klar himmel?
- Jag hade inte fått några som helst indikationer på detta. Vi är en helt ny ledarstab och nästan ett helt nytt lag så det är klart att det tar tid att lära känna varandra och hitta ett sätt att jobba bra tillsammans. Alla som jobbat med damidrott vet ju att det tar lite längre tid för tjejer eftersom de inte är så framåt som killar är. Det har jag full respekt för men då kanske man får ge oss tränare lite mer tid och stöd från föreningen.

Hur mår du just nu ett par dagars efteråt?
- Det är klart att jag är ledsen och besviken över att vi inte samarbetade mera och föreningen höll en dialog om det var något som någon gick och störde sig på. Mig veterligen har det inte hänt något stort som inte gick att lösa. Så jag är jättebesviken på att man inte försökte att lösa detta. Det känns som om viljan att jobba vidare med mig inte fanns och att de valde att jobba vidare med de två andra och se om det blir bättre.

Kontraktet var skrivet på 3 år men med en klausul att Kalmarsund kunde säga upp det innan januari nästa år och göra om det till ett ettårskontrakt. En klausul som man nu har utnyttjat och när Innebandymagazinet pratade med klubbchefen sa han att Krister hade två alternativ att antingen få nya uppgifter i Kalmarsund eller förhandla med något nytt lag.
- Jag ska landa i detta först och jag ska inte söka så aktivt själv efter något nytt uppdrag. Men skulle det poppa upp något så kommer jag först och främst diskutera det med Kalmarsund och inte förhandla med någon innan dess.

Vad har du fått för nya uppgifter i Kalmarsund?
- De har inte erbjudit mig någon annan uppgift men jag har svårt att se att jag kommer att göra något annat i Kalmarsund. De hinta bara om ett annat uppdrag på mötet vi hade men det är inget som jag har blivit erbjuden än.

Hur ser du på din framtid?
- På sikt är ambitionen att flytta på sig och hitta ett nytt lag att träna.

Du har ju tränat både herrar och damer vad är det du siktar in dig på främst?

- Som vanligt vill jag hitta ett uppdrag som är attraktivt för mig personligen och som jag känner att jag kan utvecklas i tillsammans med laget och föreningen. Men jag har inte satt någon stämpel på om det ska vara damer, herrar, elit eller JAS-nivå. Just nu är jag öppen för det mesta och jag vet inte hur marknaden ser ut just nu då vi är mitt uppe i en säsong.

Läs även:
Uppgifter: Kalmarsund bryter med tränaren
Bekräftat: Tränaren får lämna Kalmarsund
Klubbchefen om varför man sparkade tränaren