Tove Einstulen har vunnit ett SM-guld och 3 SM-silver med KAIS Mora och har 59 landskamper för Norge på sitt CV.
Foto: Per Wiklund

Seriefinal i östra allsvenskan

ANNONS

Idag kan Falun kopplat ett rejält grepp om toppstriden i östra allsvenskan om man besegrar serietvåan Hammarby.

Sedan Falun åkte ur SSL för fyra säsonger sedan har man gått till tre raka SSL-kval men fallit på målsnöret. Nu stormar man mot sitt fjärde raka kval för efter 9 spelade omgångar har man 8 segrar och en förlust.
- Tycker inledningen på säsongen har vart bra, säger Faluns stjärnback Tone Einstulen till Innebandyymagazinet.

Ni har bara förlorat mot Team Thorengruppen som ligger tvåa i den norra allsvenskan. Vad hände där, är de norra topplagen bättre?

- I matchen mot Thoren kommer vi inte riktigt upp i nivå och är inte tillräckligt effektiva på sista tredjedelen av banan samtidigt som Thoren gjorde en bra match och spelade med mycket energi. Nej det skulle jag inte säga att de är. Tycker vår serie är jämnare och tightare överlag.

Idag väntar serietvåan Hammarby i en tidig seriefinal. Vinner ni kopplar ni ett bra grepp om första platsen. Hur går tankarna inför matchen?

- Inte hunnit fundera så mycket. Men tror på en rolig och tuff match där vi kommer ha mycket boll. Noggrannhet, tålamod och ett hårt jobb kommer att krävas så kanske vi får med oss 3 poäng hem.

I Hammarby finns seriens överlägset bästa målskytt i Moa Delshammar som stänkt in 20 mål. En spelare som Enistulen kommer få mycket att göra med på sin backpostion.
- Jag kommer agera som vanligt skulle jag säga, ligga nära och inte bjuda på en enda meter.

Vad talar för att ni vinner och kopplar ett rejält grepp?

- För att vi har ett stabilt försvarsspel, en stark och bred trupp med många spelare som vill avgöra matcherna.