Tränaren om gårdagens sanslösa avslutning

ANNONS

Sista minuten mellan Bele Barkarby och Djurgården under gårdagen bjöd på allt, straffar, kvitteringar, domslut och ett avgörande med en sekund kvar. Och det blev Djurgården som till slut fick lämna matchen med tre poäng i bagaget.

- Jag var livrädd inför den här matchen. Jag tycker att Bele är mycket bättre än resultatet säger och sen kan det bli något undermedvetet att man möter några som ligger näst sist i serien och då behöver man inte ta i hundraprocent. Men gör man inte det så är lagen för bra i den här serien för att man inte ska göra sitt jobb. Man måste betrakta alla lag som topplag för så stor skillnad är det inte, säger Djurgårdens tränare Mikael Öhman till Innebandymagazinet.

Men Öhman medger att det var en känslomässig berg-och-dalbana i slutminuten av matchen där Djurgården gick från att ha ledningen, till att få en straff dömd mot sig, till att se straffen missas, till att straffen fick gå om. Till att Bele kvitterade via andra strafförsöket innan Djurgården avgjorde med en sekund kvar.
- Jo det var skönt att komma hem och sätta i soffan och ta en funderare på vad som hände, det var nervpirrande. Vi har ju turen att vi fick våra tre poäng, men å andra sidan är vi bottentippade och Bele ligger näst-sist vilket betyder att de är bättre än oss. Så det var en tuff bortamatch.

Men straffslaget, som Bele Barkarby fick slå om, var inget att diskutera och något Öhman skrattar när han berättar om.
- Det var inget att diskutera för fem öre. Våran målvakt tar ju killens klubba när han ska lägga in den i öppet mål(skratt). Då dömer de en till straff vilket är helt korrekt, men det är första gången jag stöter på det.

- Jag tycker att det var snabbtänkt av vår målvakt att ta hans klubba när han skulle lägga in den i öppet mål istället för att släppa in målet(skratt).

Och poängen innebär att Djurågrden klättrar upp och nu ligger ovanför kvalstrecket.
- Det är ju jättehäftigt för oss som är tippade att bli nedflyttade. Skitkul att ligga på andra sidan serien, det är som någon vänt upp och ner på serien. Men det är kul och vinner vi på söndag samtidigt som jag tror att Tullinge förlorar mot Thorengruppen så ligger vi tvåa. Det går fort i den här branschen, hade vi förlorat igår så hade vi legat sjua. Men det är jättekul att det är levande på så sätt.

Vad säger du om helgens motståndare för eran del, Wibax-Piteå?
- Det är ett jäkligt hårt jobbande lag och vi har aldrig haft en lätt match mot dem, aldrig. De är ett hårt jobbande norrländskt lag och sen de kom upp har de gjort det jättebra. Jag har jätterespekt för det laget, sen har de även seriens snabbaste spelare i Erik(Nilsson) där. En lurig motståndare som inte har några superstjärnor som gör hundra mål men en jättebra lagmaskin.

Foto socialt: InnebandyallsvenskanTV/Kjelle Svensson
TV: Se avgörandet med en sekund kvar i klippet ovan.

Läs mer
Snackisen: Straffen får gå om, rätt eller fel?