Max Wahlgren är fortsatt borta för Linköpings del.
Foto: Per Wiklund

Poängkungen saknas fortsatt för Linköping

ANNONS

Efter helgens förlust mot Pixbo Wallenstam ställs Linköping idag mot Kalmarsund på bortaplan, och det är ett Linköping som fortsatt saknar poängkungen Max Wahlgren.

- Jag tycker väl att vi har haft en bra kurva under fyra senaste matcherna, sen så är väl våran lägstanivå lite för låg fortfarande vilket märktes mot Pixbo i förstaperioden. Idag handlar det mycket om att stämpla in på kontoret, när man varit ifrån ett tag är det lätt att koppla ifrån och att man glömmer bort lite saker. Men det känns spännande att möta Kalmarsund, ett hungrigt Kalmarsund som gått lite knackigt på slutet. Det ska bli spännande att se hur vi tar oss an den här matchen, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till Innebandymagazinet.

Men för Linköping så får man återigen klara sig utan Markus Lindström och poängkungen Max Wahlgren. För Wahlgren handlar det om en lättare skada som inte gör att han kan spela för fullt ännu, men för Lindström är det mera oklart.
- Vi har inte riktigt fått koll på vad det är. Han har en skada, en känning i ett knä, som vi inte riktigt kan se på röntgen om vad det kan vara för fel.

Linköping har annars tre segrar på de fyra senaste matcherna, men att man skulle tagit sig ur den tuffa säsongsstarten vet inte Astbrant om han vill hålla med om.
- Det är så svårt att säga, man blir någonstans fartblind av alla matcher. För oss handlar det om att hitta rätt i varje match och jag ska inte säga att man tagit sig ur någon svacka eller vad man kan kalla det. För oss handlar det om att vi behöver under en längre tid göra bra matcher. Vi hade tre raka på två veckor men det gäller att kunna göra det varje dag och varje kväll och inte bara under en veckas tid. Vi behöver ha lite fler segrar och poäng för att ändå känna oss trygga.

Vad behöver ni göra för att vinna ikväll?
- Jag är övertygad om att Kalmarsund kommer komma ut med mycket energi och mycket kamp och det gäller att vi någonstans framförallt har fart i vårt anfallsspel. Sen är det de små detaljerna, återigen de här grunderna med fokus på vad som krävs för att vinna en match och inte börja slarva iväg. Försvarsspelet måste sitta och klaffa och alla måste göra jobbet. De här småklyschorna, men det är någonstans där man måste börja för att kunna vinna matcher och när vi får det varje match då tror jag att vi kan skrapa ihop fler poäng.