Siriusstjärnan Filip Eriksson missar med största sannolikhet torsdagens viktiga möte med Visby.
Foto: Per Wiklund

Siriusstjärnan skadad efter otäcka smällen

ANNONS

Det var i senaste matchen som Sirius Filip Eriksson åkte på en tuff smäll mot huvudet och nu står det klart smällen tog värre än vad man först befarat.

I söndagens möte mellan Växjö och Sirius åkte Uppsalalagets unga stjärnspelare Filip Eriksson på en tuff smäll som tvingade honom att avbryta matchen. Växjöspelaren André Andersson åkte på fem minuters utvisning för situationen.
- Det är en oturlig smäll, det känns inte som att det var något fult spel utan smällen träffar bara väldigt oturligt. Jag såg inte smällen live utan har bara sett den i efterhand. Det ser mest ut som de krockar, säger Sirius tränare David Ahlmark till Innebandymagaziniet.


Se situationen i klippet ovan.

Eriksson spelade redan i bytet efter men han kunde bara spela en minut innan han tvingades att kliva av för resten av matchen.
- Han spelade någon minut men sedan klev han av. Han kände inte så mycket först men sedan blev det värre och då tog vi ut han. Vi borde väl ha tagit av honom direkt men vi uppfattade inte situationen så farlig där och då.

Nu står det klart att smällen tog värre än befarat och talangen missat med största sannolikhet nästa match på torsdag.
- Han har fått en hjärnskakning och troligtvis spelar han inte på torsdag sedan får vi avvakta och se hur det känns inför helgen.

Läs också:
Sportchefen rasar mot domarna: ”Helt overkliga”