Täbys och Malmös kaptener i en av många interna dueller.
Foto: Björn Sandberg

Inget av lagen var nöjd med sin insats

ANNONS

Svenska mästarna Täby besegrade Malmö med 7-6 på måndagskvällen. Men efter matchen var ingen av de bägge lagens kaptener nöjda med lagets insatser.

Den nionde omgången fullbordades under måndagskvällen när Täby tog emot Malmö. Gästerna tog ledningen genom storstjärnan Ellen Rasmussen men sedan vände Täby på steken och både kvitterade och tog ledningen. Stockholmarna hade bud på flera mål men effektiviteten var inte den bästa istället var det Malmö som fick sista ordet i första perioden när Maja Ekström kvitterade till 2-2 med 45 sekunder kvar.


Så här såg det ut när Matilda Sjödin gav Täby ledningen med 2-1.

I andra perioden var det Täby för hela slanten och hemmalaget gick fram till en 4-2 ledning inför sista perioden. På dryga tre minuter i sista perioden gör Täby två mål till och tar ledningen med 6-2. Då var det inte mycket som talade för att Malmö skulle komma tillbaka men skåningarna hittade rätt nycklar till slut och jobbade sig upp till 6-7 men närmare än så kom man inte fast man var nära när det var fyra sekunder kvar.
- Det var hel onödigt faktiskt. Vi blandar och ger för mycket, vi gör ingen bra match, sa Täbys lagkapten Moas Tschöp till Eurosport efter matchen om att det blev lite väl spännande på slutet.

Då hade svenska mästarna ändå fått en rejäl utskällning i den sista periodpausen av tränare Mattsson som inte tyckte spelet stämde de två första perioderna.
- Han var inte glad och det förstår jag alla dagar i veckan, vi gör ingen bra match. Vi gör inte jobbet hela vägen. Vi är alldeles för klena framför egen kasse och de får stå och peta in returer.

Även Malmös storstjärna Ellen Rasmussen var missnöjd med de två första perioderna.
- Vi visade upp vad Malmö står för i sista perioden, men det är synd att vi inte gör det i de två första också. Vi är ett bättre lag än vad visar idag.

- Så klart surt att vi inte tar några poäng men jag tycker inte att vi var värd det. Jag gillade inte hur vi spelade i första och andra men vi höjer oss och kommer tillbaka. Men Täby är ett bra lag så vi får helt enkelt jobba på och slå dem på hemmaplan nästa gång istället.


Kolla in matchens stora snackis

Rasmussen var på spelhumör och hon gjorde 3 av Malmös mål och assisterade till ett. Landslagsspelaren stod också för matchens stora snackis när hon överlistade landslagskollegan i Täbymålet med en superfräckis på straff.
- Vi har tränat på straffar hela veckan och det har gått så där. Så jag kände att idag ska jag fan sätta den. Jag fintade skott två gånger och jag såg att hon inte täckte tunneln så då testade jag att skjuta.

Läs också:
Matchfakta