Lukas Linde har startat en egen innebandyförening.
Foto: Håkan Björlin
Landet runt

Tröttnade på laget och startade en egen förening

ANNONS

18-åriga Lukas Linde var inte nöjd med hur allt fungerade i klubben han spelade i så han beslöt sig för att starta en egen förening ihop om att bli kommunens bästa lag.

Lukas Linde hade mer att önska av klubben han spelat i sedan han var nio år gammal så han beslutade sig för att följa i sin pappas fotspår och starta en egen förening.
- Jag har väldigt länge gått runt med tankarna om att starta en egen förening då jag alltid känt att jag kan mycket och det skulle funka minst lika bra för mig ensam, säger Linde till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Sedan har jag en pappa som varit väldigt engagerad inom tränarroller och föreningar och så vidare. När han var 18 så skapade han en egen landhockeyförening här i Ale och då kände jag att jag ville följa i hans fotspår och starta en egen förening själv när jag var 18.

Så Lukas började kolla runt med kompisar om de ville spela i hans nya förening och han fick ihop ett gäng. När sedan lokaltidningen skrev om projektet rasslade det bara till och helt plötsligt hade han 25 spelare och Nödinge IBK var fött.
- Att få ihop ett lag tyckte jag gick väldigt snabbt och smidigt. Det tog inte längre än två månader så var vi cirka 25 i truppen. Alla var kanske inte innebandyspelare sedan innan men det var goa gubbar så stämningen i laget kändes skitbra.

Men han fick som sagt bra draghjälp.
- Jag fick en artikel i våran kommuntidning vi har här i Ale som hjälpte mig att fiska lite spelare. Målet för säsongen är att försöka att gå plus mot alla lag i serien. Med det menar jag eftersom vi möter alla lag tre gånger så vill jag att vi ska vinna två av dessa möten. Men ett slutgiltigt mål är att försöka spela så bra innebandy som möjligt och skapa ett bra grundspel som vi kan utgå ifrån i senare säsonger.

För tillfället parkerar Nödinge IBK på en femte plats i Herr6an och Lukas ligger tvåa i poängligan med sina 19 poäng på fem spelade matcher.
- Vi har två vinster där jag tycker vi spelar oerhört bra innebandy för att vara Nödinge IBK. Sedan om jag ska vara ärlig har vi haft otur i de tre förlusterna då vi saknat en mängd viktiga spelare och vi spelade inte våran bästa innebandy om man säger så. Vi har betydligt mer att ge i dessa matcher. Resultatet i förlusterna speglar inte matchbilderna alls enligt mig. Men jag skulle säga att jag är nöjd med inledningen och grabbarna.

Det lite mer långsiktiga målet med föreningen är att göra en "Romelanda" och gå direkt från Herr6an till Herr1an som kommungrannen från Kungälv lyckats med på 5 raka säsonger. Det lite mer kortsiktiga målet är så klart att bli bättre än moderföreningen Ale IBF som Lukas lämnade.
- Jag ser jättegärna att vi blir kommunens bästa lag. Det kommer dröja några år men efter mycket slit och vilja vet jag att det är mycket möjligt.

Läs också:
Nystartade laget som klättrat från Herr6an till Herr2an
Gått raka vägen från Herr6an till Herr1an på 5 år
Den här artikeln handlar om: