Notification
Foto: Per Wiklund

Spelanalys: Tränarturbulensen blir ett lyft för Mullsjö

Efter ett nästan två veckor långt landslagsuppehåll kommer ligaspelet i innebandyn igång i helgen igen. Herrarnas omgång 12 är uppdelad med tre matcher på lördag och fyra på söndag. Helsingborg tar emot Mullsjö AIS och det är två formstarka lag som drabbar samman. Tränarturbulensen i Mullsjö kommer att lyfta smålänningarna.

Matchinfo
Svenska Superligan
Söndag 17/11, kl. 15:00, Helsingborg Arena
Helsingborg - Mullsjö
Ungefärliga odds - jämför spelbolag på betting24.se
1. 2.40 X. 8.45 2. 1.80

Läget i laget, Helsingborg
Helsingborg har öppnat säsongen bra och ligger på en fin sjätteplats i tabellen och det är nog lite bättre än förväntat. De fem förlusterna har varit i svåra matcher och ofta mot de bästa lagen i serien. Helsingborg har också tagit två snygga bortasegrar mot Linköping och Jönköping och det gör att prognosen ligger en bit över budget just nu. Formen var stark innan landslagsuppehållet med seger mot Jönköping med 6-3. Dessförinnan stretade Helsingborg emot bra i två raka hemmamatcher mot Storvreta och Falun, men förlorade båda.

Läget i laget, Mullsjö AIS
Mullsjö har varit ett stabilt topplag de senaste åren och det finns höga ambitioner i föreningen även den här säsongen. Två senaste säsongerna har laget slutat femma och trea i grundserien. I våras tog det stopp mot Falun i semifinalen och säsongen före blev det samma visa mot Storvreta. Mullsjö är inte riktigt på dessa två giganters nivå, men det är dit klubben strävar. Den här säsongen började katastrofalt med fyra förluster på de fem första matcherna. Nye tränaren Ulf Hallstensson blev snabbt ifrågasatt och turbulensen kring tränaren har fortsatt trots att Mullsjö fått till en vändning på slutet med tre raka segrar. Innan landslagsuppehållet klev Hallstensson av och orsaken var personliga skäl. Fjolårsstränaren Andreas Elf har tagit över tillsammens med Tobias Utterberg och det sägs att det är en kortsiktig lösning. Duon fick i alla fall en pangstart med seger mot Warberg senast.

Speltips Helsingborg - Mullsjö AIS
Det är två formstarka lag som ska göra upp i Helsingborg på söndag. I senaste hemmamatchen mot Storvreta kom hela 3209 personer och det är en mäktig siffra i innebandyn. Nu var det en sponsormatch och ett samarrangemang med damlaget och det blir inte lika tätt på läktarplats den här gången, men det är inget snack om att det är stort innebandyintresse i Helsingborg. I Mullsjö har det varit ganska rörigt i höst, men ute på planen har det blivit klart bättre på slutet och i grunden håller Mullsjö en högre nivå än Helsingborg även om tabellen just nu säger något annat. Det är också mycket möjligt att tränarbytet i Mullsjö fungerar som en väckarklocka för spelarna och då väntar en stark period närmaste tiden. Bra chans till bortavinst och tvåan spelas från 1,80 och uppåt.