Sirius vände och fick med sig två poäng efter en kvittering med 1 sekund kvar.
Foto: Per Wiklund

Sirius kvitterade med en sekund kvar och vann i sudden

ANNONS

För första gången denna säsong hade Sirius med sig marginalerna och även om Uppsalalaget startat svagt siktar man på en topp 4 placering.

Sirius tog två blytunga poäng i dagens superligamöte mot Karlstad. Man låg under med 0-2 och kvitterade till 2-2 med en sekund kvar och kunde sedan avgöra i sudden.
- Vi gör en bra match på många olika sätt. Karlstad har ett spel och det är bökigt för alla lag. De är svåra att luckra upp och de spelar tight, säger Sirius tränare Mårten Pederson till Innebandymagazinet.


Kolla in Sirius kvitteringsmål i klippet ovan.

Vad är det som gör att ni lyckas vända matchen och få med er två poäng?

- Vi är det bättre lag i grunden och genom hela matchen. Vi har större bollinnehav och vi skjuter mera. Vi gör det mesta mycket bättre och tyvärr låter vi dem kontra ett par gånger.

Hur skönt var det att se Jonna Vuontisvaaras skott gå in med en sekund kvar?
- Det var såklart otroligt skönt och det var väldigt viktigt framförallt för lagmoralen och jag tror att vi kommer ha nytta av det framöver.

När vi pratade med dig inför säsongen så sa du att ni skulle komma topp fyra. Efter tio spelade matcher ligger ni sjua men har då två matcher mer spelade än de flesta lagen. Vad tycker du om er inledning?
- Vi har startat svagt men vi har spelat bra men inte haft marginalerna på vår sida. Vi får skylla oss själva dock. Vi skjuter utanför istället på mål och när vi väl skjuter på mål skjuter vi inte i mål. Vi har otroligt mycket avslut på mål men vi har inte fått till effektiviteten så vi borde haft ett par poäng till, tycker jag. Man får inga poäng utan man måste ta dem och där har vi lite att jobba på.

Vill du revidera er slutplacering?

- Vi är ett bra lag och jag står fast vid att vi ska sluta topp 4. Visst det beror på hur de andra lagen spelar också men vi kommer plocka många poäng på matcherna som är kvar.

MATCHFAKTA