Warberg ligger på nedflyttningsplats och har tuffast möjliga motstånd idag i Falun.
Foto: Per Wiklund

Säsongens tuffaste matcher väntar nu för Warberg

ANNONS

Efter en tredjedel av grundserien så ligger SSL-återvändande Warberg på nedflyttningsplats i tabellen, och när serien nu drar igång så väntar en riktigt tuff utmaning när man först ställs mot Falun idag - och därefter Storvreta om två omgångar.

- Såklart en rolig match. Falun, som alla vet, är ett jättebra innebandylag och det är en inspirerande uppgift. Man kan åka dit till Falun borta och bara försöka spela ut och spelar vi våra kort rätt samtidigt som de kanske blir lite passiva så tror jag absolut att vi har chans att göra något bra däruppe så får vi se hur långt det räcker. Men det är klart att vi siktar på att ta poäng, inget snack om saken, säger Warbergs Robin Westergren till Innebandymagazinet.

Warberg går nu in i en tuff period där man först har Falun borta, sen Jönköping hemma, och sen även Storvreta borta. Och visst är de kommande två bortamatcherna säsongens tuffaste matcher för Warberg.
- Jo det är klart att de två matcherna är garanterat de tuffaste matcherna. Sen har vi Jönköping däremellan som vi ändå har en ganska bra känsla mot eftersom vi mötte dem på försäsongen och lyckades vinna. Men vi tar en match i taget och ser bara den nästkommande matchen liksom, men det är klart att det är tuffa matcher och det ska mycket till och det krävs en riktigt bra insats av alla oss för att vi ska kunna ta poäng mot alla de tre lagen. Men det ska bli kul, jag är laddad och det är hela laget.

Och Westergren medger att det blir viktigt att försöka plocka några poäng nu snart, inte minst för den mentala biten.
- Ja exakt, det är kanske den biten som är viktigast och som påverkas mest just nu. Men samtidigt är det många matcher kvar och vi har matcher på oss att ta poäng. Men som du säger, för den mentala biten skulle det sitta jättebra med några poäng under de kommande omgångarna. Kan vi lyckas ta poäng mot Falun eller Storvreta så skulle det ge en boost för det är ingen som tror att vi skulle kunna ta poäng i de matcherna. Lyckas vi med det så kommer vi få en boost i självförtroendet och signalera att vi gör något bra.

Vad behöver ni göra mot Falun för att lyckas med det?
- Vi måste spela otroligt snålt och får inte bjuda dem på någonting. Det har vi märkt framförallt i de första omgångarna när vi tappar boll på fel ställe och bjuder motståndarna på klara lägen så smäller det. Och mot Falun så kommer vi bli straffade ännu hårdare än mot de andra lagen. Så va ganska snåla men samtidigt effektiva framåt. Och vara riktigt jäkla jobbiga i vårt försvar så att de inte får så mycket tid för ger vi dem tid så är de förbannat bra och då kommer de att straffa oss.