Emil Johansson är missnöjd med 32-omgångarssystemet i Superligan.
Foto: Per Wiklund

En av världens bästa spelare gillar inte SSL-upplägget

ANNONS

Falustjärnan Emil Johansson tycker inte att det nya 32-omgångarssystemet slagit väl ut och han vill att man går tillbaka till det gamla så fort som möjligt.

En tredje del av herrarnas SSL är spelad och i topp hittar vi som vanligt Falun och Storvreta och båda lagen är ensamma om att inte ha förlorat under ordinarie matchtid än. Dessutom har de båda storklubbarna vunnit de tio senaste SM-gulden fördelat på 6 till Storvreta och 4 till Falun.

Är det så att Storvreta och Falun är för bra för SSL?
- Nja, för bra vet jag inte. SSL är ju ändå världens bästa liga. För bra är vi inte men vi har stuckit iväg lite från våra konkurrenter, det kan jag hålla med om, säger Falustjärnan Emil Johansson till Innebandymagazinet.

Falun leder serien, har inte förlorat en enda match under ordinarie tid, har gjort mest mål och släppt in minst. Vad är det som gör Falun så bra?
- Just nu har vi fått ihop en bra mix av spelare, vi har värvat bra spelare som kommit in i laget på ett bra sätt. Vi har en bred och starkt trupp där alla femmor kan gå in och avgöra matcher.

Tröttnar ni inte på att vara så överlägsna hela tiden och vinna de flesta matcherna i serielunken med stora siffror?
- Ska jag vara ärlig så är det rätt så tråkigt när vi vinner matcher med stora siffror. Det är inte så jäkla roligt att åka på en lång bortamatch och så avgör man matchen efter en period. Men nu ser situationen ut så att vi är väldigt bra och gör massor av mål. Så det är bara att köpa läget och försöka hitta grejer som gör det roligt.


Kolla in Emil Johanssons ass-hattrick i senaste omgången

Något som alltid är aktuellt för diskussion är upplägget av SSL med derbygrupperna och 32 omgångar. Ett system som trädde i kraft säsongen 2016/17 då man bytte bort 26 omgångar och hemma/borta-möten mot 32 omgångar och derbygrupper som möter varandra flera gånger.
- Jag skulle vilja se att vi går tillbaka till 26 omgångar som det var förut. Jag tycker inte att derbygrupperna gjort så att det blivit bättre och roligare. Det har bara blivit drygt så jag tycker vi ska gå tillbaka till 26 omgångar så snabbt som möjligt. Tanken var att det skulle bli mer matcher och att publiken skulle öka. Men det känns som om publiken minskat istället och att de blivit mättade av alla matcher.

Hur skulle dit optimala upplägg se ut?
- Som jag varit inne på så tycker jag att 26 omgångar skulle vara att föredra för att få tillbaka publiken och för att få bort så många matcher som möjligt som slutar med stora siffror. Det ger ingen utveckling för något av lagen, varken de som vinner eller de som förlorar.

Läs också:
Stjärnan väldigt kritisk - ”skrota 32-omgångarssystemet”