Alexander Brinkmann är nu ensam huvudtränare för Kalmarsund.
Foto: Magnus C. Lydahl/Anton Måård

Eldprov väntar direkt för Kalmarsunds nya huvudtränare

ANNONS

Under gårdagen kom beskedet att tränarduon med Adam Kallenberg och Alexander Brinkmann splittras då Kallenberg går över till en annan roll inom Kalmarsund, och Alexander Brinkmann nu tar över huvudansvaret. Ett uppdrag han är entusiastisk för.

- Det ska bli jätteroligt. Jag känner mig väldigt energisk och entusiastisk och det känns skitkul, säger Alexander Brinkmann till Innebandymagazinet.

Hur har samarbetet mellan dig och Adam Kallenberg funkat annars?
- Det har känts bra. Vi hade en ganska lång dialog redan förra våren och hann lära känna varandra där. Så vi hade en bra grund att kunna jobba ihop och det har varit kul.

Vad är din vision för hur Kalmarsund ska spela?
- Spela så att vi vinner och så att det är många som tycker att det är intressant att följa oss, men framförallt så är det prioriterade området att vinna.

Och för Brinkmann var det inget chockbesked att han nu tar över Kalmarsund som huvudtränare.
- Vi har pratat ihop nästan varje dag under 2019 så nej det kom inte som någon chock utan det var ett tydligt besked av honom. Inget jag visste skulle komma så på dagen, men han var jättetydlig och visade också ett tydligt förtroende för mig med.

I sin första match som huvudtränare väntar också ett riktigt eldprov för Brinkmann när han ställs mot svenska mästarna Storvreta.
- Jättekul. Det är min moderförening och det är 30-års jubileum hos dem och en spelare som jag har sett 500 matcher i Jesper Berggren som ska få sin tröja hissad. Så att det är många saker som sker samtidigt, det ska bli kul. Jag tror på ett sätt att det är ett bra uppdrag som första match för att det ställer krav på någon form av tydlighet från mig att vi sitter ihop och har de här grundläggande fundamenten på plats direkt, det finns inget utrymme för slarv.

Kalmarsund har annars haft lite problem med målskyttet under de senaste omgångarna och Brinkmann vet vad han vill se av sitt lag i helgens match för att lösa detta.
- Det finns ju flera saker. Dels så handlar det om chanserna man faktiskt skapar att man ska vara fokuserade och hungriga i de lägena. Men sen ska vi se till att bli bättre i våra spelvändningar och ha tydliga lösningar för hur vi kommer till avslut. Sen så också ha en tydlig rollbeskrivning och att våra tilltänkta målskyttar är införstådda i just det och sen ge dem möjligheten att hamna i såna situationer.