Ellen Svensson är poängbäst i Jönköping med sina 9 mål och 4 assists.
Foto: Per Wiklund

Stjärnans förklaring till Jönköpings tröga start

ANNONS

Måstematch för Jönköping mot Warberg som sänds i Eurosport ikväll.

Jönköping var kända för att vara starka i tredje perioden förra säsongen. Det har inte synts till i höst. Så här långt har man bara plockat sju poäng på sju matcher.
- Svårt att sätta finger på vad det riktigt beror på. Den tuffa starten har inte gett oss något vidare självförtroende, vilket vi hade förra säsongen och var därmed oerhört starka i tredje perioderna. Vi har också haft problem med att spela på ledning samt att vi släppt in på tok för billiga mål. Det handlar om att försöka hitta rätt i försvaret och bli mer effektiva i våra målchanser, vilket jag tycker att vi redan nu blivit bättre på, säger forwarden Ellen Svensson till Innebandymagazinet.

På tal om vad som hänt. Du har varit överjävligt bra de två senaste matcherna och fördublat hela din poängskörd denna säsong. Hur kommer det sig?
- Det finns väl olika faktorer till det. Det är mer en tillfällighet att poängen har trillat in, men givetvis skönt när det lossnar. Vi har klickat bra i femman och satt varandra i bra lägen.

Ska ni ta er till slutspel igen och inte bli indragna i bottenträsket är en vinst mot Warberg ett måste. Hur går tankarna inför kvällens möte och vad måste ni göra för att vinna?
- Ja, givetvis en viktig match för oss. Vi har väl haft lite problem mot dem tidigare så det handlar om hårt jobb i 60 minuter och inte tumma på något. Minimera våra misstag och sätta dit våra lägen blir nyckeln i matchen.

Det är också en TV-match vilket så klart är lite speciellt. Är det extra nervöst med TV-mather och hur laddar man upp inför det?
- Extra nervöst skulle jag inte påstå, det är som vilken annan match som helst. Självklart är det roligt med TV-match och allt runtomkring men det är inget som kommer påverka vårat spel. Det blir den vanliga matchuppladdningen, så det blir inga konstigheter.


Kolla in Ellen Svenssons målfyrverkeri i senaste omgången mot Sirius

Ni ser kvällens match på Eurosport 1 och Eurosport Player med start 19.00.