Moa Gustafsson, Klara Molin och Lisa Carlsson är tre av totalt 6 VM-debutanter i den svenska truppen.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskapten om sina 6 debutanter

ANNONS

Innebadnymagazinet tog ett snack med förbundskapten Karlsson för att höra hur hon ser på sina debutanter och om hon tänker behålla Moras superkedja intakt även i landslaget.

Tidigare idag släppte förbundskapten Åsa Karlsson sin VM-trupp på 18 utespelare och 2 målvakter till VM i Neuchatel som avgörs mellan 7-15 december. I den truppen fanns det med 6 VM-debutanter. För Innebandymagazinet berättar Karlsson hur hon ser på debutanterna.

Alexandra Durling, Täby FC IBK och Amanda Hill, Kais Mora IF
- Vi har ju två målvakter som ska kastas i i hetluften när det kommer till VM-spel. Men de är ju inte helt orutinerade när det kommer till att spela stora matcher. De har ju båda spelat SM-finaler. De är lugna och trygga i sitt agerande.

Under de senaste samlingarna har du ju varvat med dessa två och Dalens Mathilda Wirthig. Varför fick Wirthig stanna hemma?
- Vi tyckte att Hill och Durling varit väldigt bra under denna säsong. Mathilda var med länge i diskussionerna men till slut valde vi de andra två.

Myra Aggestål, IKSU
- En bolltrygg spelartyp som är lugn med bollen. Är väldigt allround men extra bra i det defensiva spelet.

Lisa Carlsson, Täby FC IBK
- En offensiv spelskicklig back som kan spela på flera positioner, framförallt som mittfältare när vi spelar 1-2-2. En coming spelare som redan nu är långt fram i sin utveckling. Hon kan bli hur bra som helst, det är bara hon själv som sätter gränser för hur bra hon vill bli.

Moa Gustafsson, KAIS Mora

- Hon har startat säsongen fantastiskt, det har nog ingen lyckats missa. En sniper som är väldigt bra i avslutningsfasen men även bra över hela banan. Dessutom en väldigt bra duellspelare som är väldigt viktigt på internationell nivå.

En fråga som många ställer sig är ju såklart om du kommer behålla Moras superkedja intakt även i VM?
- Så kan det nog bli, skratt.

Klara Molin, IK Sirius FBC
- Klara är ett kraftverk som bryter mönstret lite hos oss. Ett kraftpaket som är en bra ledare både på och utanför banan. Hon lägger inga fingrar emellan utan en stor och rejäl spelare i duellspelet. En allroundspelare som spelare både med hjärta och hjärna.


Läs även:
Extra: Sveriges trupp till VM
Den här artikeln handlar om: