Alexander Brinkmann och Adam Kallenberg i diskussion.
Foto: Magnus C Lydahl

Extra: Kalmarsund får ny huvudtränare

ANNONS

På måndagskvällen gick Kalmarsund ut med att man gör förändringar i sin ledarstab på herrsidan.

FBC Kalmarsund gör förändringar i ledarstaben kring herrarnas elitlag i Svenska Superligan. Alexander Brinkmann tar från och med idag över som ensam huvudansvarig och kommer resten av säsongen att assisteras av Jimmie Nilsson som även fortsatt är huvudansvarig för herrlaget i FBC Kalmarsund Ungdom i division 1.

Inför denna säsong förmedlade föreningen att Adam Kallenberg gör sin sista
säsong som tränare i föreningens lag i Svenska Superligan för att fullt ut fasa över huvudansvaret till Alexander Brinkmann till säsongen 2020/2021.
- Vi har i samförstånd enats om att Brinkmann är redo att ta över huvudansvaret för laget redan nu och i samband med detta så lämnar Kallenberg sitt uppdrag som tränare säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund.

Kallenberg kommer i samband med detta kliva in i en roll som sportsligt ansvarig i föreningens elitkommitté som leds av Sandra Ohlson som elitansvarig.
- Det är ett odramatiskt beslut som tagits i samförstånd och en del i vår strävan att vara ett topplag i Svenska Superligan med båda våra elitlag på sikt. Vi har under nästan två är stått utan sportchef på herrsidan som nu fullt ut ersätts av en elitkommitté, en kommitté som nu blir komplett med Kallenberg som sportsligt ansvarig.

- Vårt mål att komma topp åtta och gå till slutspel denna säsong står fast och vi
ökar nu föreningens möjligheter att i framtiden ta ytterligare steg med vår
sportsliga verksamhet vilket känns mycket bra, avslutar Viberg.

Brinkmann om förändringen:
- Efter en höst där jag och Adam jobbat ihop och jag har haft möjlighet att
introduceras i föreningen av honom vill jag börja med att tacka honom för gott
samarbete i dessa roller. Vi kommer fortsätta arbeta gemensamt för ett starkare FBC Kalmarsund de närmsta åren.

- I den nya rollen som huvudtränare för en delvis ny stab är jag oerhört energisk och entusiastisk inför framtiden. I Jimmie Nilsson får vi in en tränare jag snabbt fattat tycke för och vi har under hela hösten haft ett gott samarbete i relationen SSL-H1. Jimmie kommer utöver sin innebandykompetens dessutom bidra med en passion och energi som smittar av sig på omgivningen. Tillsammans med övriga staben och spelartruppen ska vi jobba hårt för att nå framgång på såväl kort som lång sikt. Vi har ett stort arbete att göra både på och utanför planen för att närma oss och i förlängningen nå toppen och sen stanna där. Jag är dock helt övertygad om att drivkraften och förutsättningar för detta är goda i FBC Kalmarsund


Kallenberg säger följande om sin nya roll och det nya upplägget kring
herrlaget:

- Nu när vi står inför nästa del av vår etablering i SSL har jag valt att överlämna
huvudansvaret till Alexander. Han har drivkraften och kompetensen att fortsätta utvecklingen av den dagliga verksamheten på golvet och att leda oss till FBC Kalmarsunds första slutspel. Vidare kommer jag fortsättningsvis finnas med runt laget och ledarstaben, där jag ska utveckla tjänsten som sportsligt ansvarig i elitkommittén där jag får möjlighet att bidra med min erfarenhet och kompetens ur ett helhetsperspektiv.