Liam Åström och Filip Eriksson stod för fyra poäng var mot Schweiz.
Foto: Salibandy.fi
Internationellt

Två radarpar dominerade när Sverige vann

ANNONS

Förbundskapten Markus Puskala sammanfattar den första matchen i Euro Floorball Tour.

Sveriges U19-herrar körde över Schweiz idag med 10-5 och även om det var klasskillnaden mellan lagen så var förbundskapten Markus Puskala inte helt nöjd med insatsen.
- Det var godkänt, men vi har mer i varje speldel att få ut. Det finns många som är fantastiska individualister. Vi jobbar hårt hela matchen, men vi behöver fundera lite på vissa beslut och värderingar, framför allt med bollen. Vi försöker få bort vissa misstag, säger Puskala i ett pressmeddelande.

Två radarpar dominerade i poängprotokollet och det var Faluduon Malte Lundmark och Emil Ruud som gjorde 3 poäng vardera.
- Det är som Piff och Puff som hittar varandra i vått och torrt. De gjorde det lite svårt för sig några gånger i dag, det kände de nog själva. Samtidigt bjuder de på många fina saker.

Men poängbästa forwardsparet var Liam Åström och Filip Eriksson som gjorde fyra poäng var.
- Det började ganska bra och hela vår femma hade bra stäm. Vi hade bra rull, skapade bra chanser och var bra defensivt. Det var godkänt, säger Filip Eriksson.

- Det är kul att spela med Filip. Vi har spelat med varandra de landslagssamlingar jag varit på och det känns som att de blir bättre och bättre hela tiden. Vi tänker hyfsat lika offensivt så det blir att vi båda gör poäng då, fyller Åström i.

Matchtider för EFT
Fredag 8 november:

09.00 Sverige - Schweiz (U19)
11.45 Sverige - Schweiz (herr)

Lördagen 9 november:
09.15 Sverige - Tjeckien (U19)
18.00 Sverige - Tjeckien (herr)

Söndagen 10 november:

13.45 Sverige - Finland (U19)
16.30 Sverige - Finland (herr)
Fotnot: Tiderna är svensk tid


Läs också:
Matchfakta
Highlights - se alla målen


Den här artikeln handlar om: