Malmös superstjärna Ellen Rasmussen med sina karakteristiska älgakliv.
Foto: Per Wiklund

Malmös bästa inledning någonsin i SSL

ANNONS

Malmö har chockat alla och kanske sig själva när man trots 10 nya spelare i laget stått för en enastående inledning på säsongen. Kommer skåningarna fortsätta spela som i trans eller kommer deras raka motsatser, Endre att ta död på festen?

Malmö har varit det stora sensationslaget hittills i damernas SSL. Efter att ha tappat många nyckelspelare och värvat in 10 nya spelare var det många som tippade inför säsongen att Malmö skulle få det svårt att hålla sig kvar. Men efter 7 omgångar ligger laget på en femte plats.
- Vi har börjat väldigt bra om man ser till tabellen. Femma och 15 poäng är bra. Spelmässigt tycker jag att vi har lite småsaker att gnugga på men så är det alltid, säger lagets stora stjärna Ellen Rasmussen till Innebandymagazinet.

Faktum är att Malmös femte säsong i SSL är den bästa inledningen som laget någonsin haft. Bästa noteringen tidigare hade man under debutsäsongen då man låg sjua på 10 poäng efter sju omgångar.
- Vi har en bra känsla i laget som har lett till en bra inledning på säsongen. Dessutom har vi en bred trupp och bra konkurrens som gör att vi måste ge 100% i allt vi gör. Det gör oss starka som lag.


Kolla in när Rasmussen visar upp sina färdigheter mot Karlstad i våras med 3+2

Rasmussen har varit lagets stora stjärna under alla år och hon har varit en stor bidragande orsak till att laget klättrade från Dam2an till SSL på fyra år. Men en efter en har hennes lagkompisar som varit med på hela resan försvunnit.
- Just nu är vi bara några få som hänger kvar från division 2 laget. Det är såklart tråkigt då vi tappat mycket rutin genom åren. Det är dessutom inte bara lagspelare vi snackar om utan fina vänner som slutar och det är nog det som är det tråkigaste. Men när spelare slutar så kommer nya in och denna säsongen har vi fått in riktigt duktiga spelare.

Idag gästar Endre Baltiska hallen och gotlänningarna är Malmös raka motsats denna säsong sett till förväntningar och prestation.
- Vi ska fortsätta köra på som alla andra matcher och vara noggranna i de detaljer som vi har pratat om. Vi vet att vi vinner ifall alla spelare presterar 100% ikväll. Endre är bra men de har inte alls kommit upp i en bra nivå än så länge och de kommer få åka Gotlandsfärjan hem med 0 poäng.

Läs också:
Tippar: Så slutar omgång 8