Tippar: Så slutar omgång 8 i damernas SSL

ANNONS

HAJ-kedjan får konkurrens av MAJ-kedjan om titeln världens bästa kedja i innebandyhistorien när den åttonde omgången ska avgöras.

Innebandymagazinets damexpert synar den kommande omgång 8 i sömmarna och analyserar vem som kommer gå vinnande ur matcherna. Utan att avslöja allt för mycket inledningsvis så kan vi nämna att bortalagen kommer vinna majoriteten av matcherna.

Malmö-Endre
En hyperintressant match då Malmö är det sämre laget på pappret men skåningarna har överraskat väldigt positivt så här långt och har en hel ryggsäck full med självförtroende. Endre är raka motsatsen självförtroendemässigt och gotlänningarna har inte alls gått att känna igen inledningsvis. Så här kommer vi verkligen få reda på om den gamla myten stämmer att motivation slår klass? Hade denna match tillhört omgång sju istället hade jag lagt mina pengar på Malmö men efter Wedbergs genidrag att para ihop Steen-Moberg-Johansson tillsammans senaste matchen kommer Endre leka mythbusters och en gång för alla bevisa att bästa laget på pappret vinner 9 av 10 gånger.
4-7

Sirius-Västerås Rönnby
Båda lagen åkte på storstryk senast men där slutar likheterna. Västerås har presterat precis som förväntat inledningsvis medan Sirius drabbats av det mystiska Sirius-viruset som gjort att halva laget insjuknat och inte stått att känna igen. Tigrarna från Västerås borde inte vara överdrivet rädda för att bli smittade av viruset. Linnéa Nilsson har sett stark ut senaste matcherna och kommer skjuta hem segern till Rönnby och Sirius får fortsatt ligga kvar nerbäddade i sina sängar och vänta på bättre tider.
3-6

IKSU-Skoghall
Skoghall tog en blytung seger senast i jumbofinalen mot Warberg och kedjan med Jansson-Flodell-Gottebo var magiska och 16-åriga Amanda Gottebo var hetare än Carolina Reaper, världens starkaste chili. Men mot IKSU kan man lika gärna lägga sig på rygg direkt och bara se till att hålla nere siffrorna och spara på energin till nästa omgång då Dalen står på menyn. Oavsett hur heta chilifrukter Skoghall försöker bjuda IKSU på så kommer man åka på en kalldusch och en tvåsiffrig torsk.
11-1

Nacka Wallenstam-Dalen

Dalen stod för säsongens största skräll förra omgången då man körde över fullpottade Pixbo och vann med 7-1. För första gången denna säsong så visade sig Dalens berömda försvarsspel från sin rätta sida och Matilda Wirthig i målet visade upp VM-form. Men frågan är om det räcker till en seger i helgen och till en VM-plats? Det är fortfarande tidigt på säsongen men jag ska sticka ut hakan och förutspå att om inte Nacka Wallenstam vinner här kan man glömma sitt mål(dröm) att ta sig till slutspel. Men vinner de däremot så ska jag sluta tro att Coach Figge prata i nattmössan när han tippade att Nacka skulle ta sig till slutspel. Hur jag än vrider och vänder på fördelar kontra nack(a)delar så kan jag inte hitta något som väger över vågskålen till det ena eller andra laget. Så det får bli ett likaresultat. I förlängningen kommer Nackas chans vara att få till en plötslig död annars kommer Dalen garanterat vinna en straffläggning. Jag har fortfarande inte hittat något som väger över så förlängningen kommer även den sluta oavgjord.
4-5 efter straffar

Pixbo Wallenstam-Täby
Förra säsongen fick vi se ett trendbrott då det helt plötsligt var Täby som tog mest poäng inbördes (4-2) efter att haft ett par mörka säsonger innan. Inför den här fighten ligger båda lagen på samma poäng men då har Täby spelat en match mer. Magkänslan säger ändå att detta kommer att gå Pixbos väg då de borde vara rejält revanschsugen efter deras skämskudde senast mot Dalen. Täbys chansen att ta hem segern kommer vara första tio minuterna. Lägger man i högsta växeln från start i ett försök att få in ett par tidiga bollar så att Pixbos unga 99:or, som dominerat inledningsvis, börjar ifrågasätta sin form kan det gå vägen. Men det kommer inte gå vägen istället kommer 99:orna att vara starkare än någonsin i poängprotokollet och starkast av dem alla kommer Casja Elm vara.
6-4

Mora-Karlstad
En av världens bästa kedjor genom tiderna är HAJ-kedjan som bestod av Pixbos landslagstrio Hellgård-Augustsson-Jihde. Men frågan är om inte MAJ-kedjan med Moa-Anna-Johanna är minst lika bra? Mora MAJorna ligger just nu etta, tvåa och trea i poängligan och inget tyder på att deras produktion ska avta, framförallt inte i helgen när man möter ett gäng värmlänningar med stukat självförtroende som förlorat fyra raka. Den enda match som Karlstad har chansen att vinna denna helg är matchen i matchen mellan de båda 20-åringarna Frida Swahn och Moa Gustafsson. Gustafsson ligger trea i skytteligan och Swahn skuggar bakom på en fjärdeplats. Men detta är inte Karlstads helg och man förlorar båda matcherna.
9-2

Warberg-Jönköping

Jönköping har inlett väldigt segt och omotiverat men det spelar ingen som helst roll nu för man har Ellen Svensson. Svensson har varit överjävligt bra de två senaste matcherna och hennes glödheta sticka kommer säkerligen bli ännu hetare om det är möjligt i helgen. Jönköping har varit nere i avgrunden och hälsat på hos Warberg men nu är man på väg uppåt med raketfart. Tyvärr för hallänningarnas del så kommer man få stanna kvar där nere och se ytterligare ett lag hitta formen och försvinna uppåt.
3-8