Västerås Rönnby får klara sig utan sin stjärncenter denna säsong.

SSL-stjärnans säsong är över

ANNONS

Efter en lång väntat har SSL-stjärnan fått sin diagnos och tyvärr så blir det inget spel denna säsong för den före detta landslagscentern.

Den före detta landslagsspelaren Anna Wiman har inte spelat en enda match denna säsong och när Innebandymagazinet frågade Västerås Rönnbys tränare John Kvist om det för två veckor sedan sa han så här:
- Hon har dragit på sig en knäskada så tyvärr kommer hon nog inte att spela något denna säsong.

Det var under försäsongen som Wiman skadade knät i samband med att laget gick in i hall för första gången. Diagnosen har dragit ut på tiden men nu står det klart att det är korsbandet som gått av.
- Det drog ut på tiden för att få en exakt diagnos. Det var jobbigt. Inte så kul att gå runt och inte veta hur det ska bli. Någonstans går man och hoppas liksom, säger Wiman till VLT.se

Det är inte första gången som 29-åringen drar av korsbandet, förra gången var det det andra knät. Nu väntar operation om två veckor och sedan en rehabtid på 9-12 månader så det kommer definitivt inte bli något spel denna säsong. Men trots att Wiman vet om hur jobbigt det är att ta sig tillbaka siktar hon på att göra det.
- Jag ska göra allt jag kan för att ha möjligheten att själv ta beslut om min karriär och inte stoppas av skadan. Min plan är att rehabträna så pass mycket att jag kan spela igen.