Skoghalls forwardsstjärna Tilda Flodell har fått tagit över kaptensbindeln i Elin Anderssons frånvaro.
Foto: AC.Kårhag

Nykomlingarnas lagkapten skadad

ANNONS

Skoghalls IBK har drabbats av ett tungt avbräck då deras lagkapten Elin Andersson skadat foten och blir borta i flera veckor.

Skoghall har inlett tungt i damernas SSL och befinner sig efter sju omgångar näst sist på 6 poäng. Senast tog man dock en blytung seger mot Warberg som tack vare förlusten ligger sist på endast två inspelade poäng. Trots den viktiga vinsten mot Warberg så är inte allt frid och fröjd i Skoghallslägret då de fick reda på att lagkapten Elin Anderssons skada, som hållit henne borta de två senaste matcherna, var allvarligare en väntat.
- Det kändes inte så allvarligt när det väl hände, jag provade att träna förra veckan men efteråt blev det bara värre. Jag kunde bara vara med fem minuter. Just nu rehabiliterar jag och siktar på att vara tillbaka den 22 december efter uppehållet, säger Andersson till Värmlands Dagblad.


Kolla in 16-åriga Amanda Gottebos hattrick mot Warberg

Det är en muskelsträckning i foten som håller lagkaptenen borta från spel och i hennes frånvaro har Tilda Flodell fått ta över kaptensbindeln. Men trots att Skoghall ligger näst sist och bara vunnit premiärmatchen och den senaste så är det bara en poäng upp till den åttonde platsen som betyder slutspel. Så den senaste vinsten var väldigt viktig menar Andersson på.
- Jätteviktigt. Hela veckan hade vi laddat för den här matchen och sagt att det bara är tre poäng som gäller. Det var våran dag och vi tog verkligen tillfället i akt.