Sök
 
SSL Dam

Tubens tankar om: Omgång 7

Sirius-viruset är här - Symptom: Totalt avsaknad av energi, glöd, driv och glädje. En krönika av Tobias Svensson efter damernas sjunde omgång i SSL.


Detta är en krönika. Analyser och åsikter är skribentens egna


Tubens tankar om sjunde omgången


Omgångens skräll stod Dalen för när man imponerande slog Pixbo hemma med hela 7-1! Vilken match Umeålaget levererar och Anna Jansson stod för tre poäng under matchen. Laget är verkligen påväg uppåt i tabellen och efter sitt krismöte har laget vunnit två av tre matcher. Förlusten kom hemma mot Rönnby efter en målsnål tillställning. Nästa omgång vankas det bortamatch mot Nacka och kan de knipa tre poäng där har de verkligen fått ordning på maskineriet.

Pixbo måste ha åkt på en mental kollaps och trott att matchen redan var vunnen under resan upp till Umeå.

Jönköping vann den viktiga matchen mot Sirius och gjorde det rättvist. Viljan och energin var betydligt högre hos hemmalaget och Ellen Svensson hade verkligen vaknat på rätt sida med sina FEM! mål i matchen. Micaela Lundmark assisterande till FEM! mål. I dessa två har Jönköping en sylvass förstafemma och trots att Felicia Glad inte kunde medverka i matchen kunde man vinna relativt komfortabelt.

Hur mår egentligen Sirius? Visst att laget har mött Mora, Pixbo och Täby två gånger men knapp seger mot Nacka och sedan stora förluster mot konkurrerande slutspelslag som Malmö och Jönköping. Senast saknades Klara Molin och Natalie Hjertberg, två spelare som givetvis betyder mycket för laget men det ser ut att saknas energi, glöd, driv och glädje. Det är få spelare som kliver fram och gör skillnad. Sofie Paulsson är dock undantaget, hon bidrar alltid oerhört mycket med sitt riv och slit, vilket genererar mål framåt. Något måste ske i laget och på fredag väntar Rönnby på hemmaplan, där räknar jag kallt med ett helt annat Sirius än det vi såg mot Jönköping.

I Karlstad spelades det en oerhört spännande match mellan Karlstad och Malmö. Karlstad började säsongen väldigt piggt men efter derbysegern mot Skoghalls i tredje omgången har laget inte vunnit. Tre förluster med 7-6, Endre och Malmö samt en i sudden mot Warberg gör att frågetecken ställs på laget defensiv. En defensiv som jag har hyllat i inledningen på säsongen. Offensiven gör laget det väldigt bra och Luize Bilinska, Frida Swahn, Amanda Berggren och Linnea Juhlin har alla gjort över tio poäng hittills. Malmö har verkligen imponerat hittills under säsongen har tagit 15 poäng av 21 möjliga och vunnit de viktiga slagen mot slutspelskonkurrenterna Karlstad, Sirius, Jönköping och Dalen. Laget slog även Rönnby i omgång två. Nu väntar Endre och sedan Täby, två matcher där laget måste prestera på topp för att kunna knipa segrar.

Malmö har många spelare som kliver fram och trots att det är stjärnan Ellen Rasmussen som leder interna poängligan är laget inte fullt beroende av henne som man varit förut. Ett bra lagbygge som blivit ännu bättre, vilket har överraskat på mig. Över till matchen där Malmö tog tag i taktpinnen direkt och gick upp till en 3-0 ledning. En ledning laget inte släppte trots nerv i slutet.

Tubens största funderingar efter omgång 7
1. Tänk om man fått vara en fluga på väggen under säsongens bästa krismöte.

2. Har Mora äntligen knäckt alkemisternas stora gåta hur man framställer guld?

3.Sirius-viruset är här - Symptom: Totalt avsaknad av energi, glöd, driv och glädjeRönnby ligger där jag förväntar mig, på en sjätteplats och de jämna matcherna som gått till övertid har laget vunnit. Alltid viktigt att knipa extrapoängen och det kan göra stor skillnad när serien summeras. Nu väntar Sirius på bortaplan, en match där laget kan skapa ett försprång gentemot lagen under i tabellen. En viktig match med andra ord.

Mora fortsätter att pulverisera sina motståndare och förstafemma har lekstuga. I matchen mot Rönnby gjorde Johanna Hultgren 5+1 och Anna Wijk 1+2. Får laget hålla sig från skador och sjukdomar tror jag att silver-Mora kommer bli guld-Mora när säsongen är slut. Visst är det tidigt in på säsongen men laget ser onekligen bra ut just nu. Mora vann till slut relativt enkelt med klara 8-3 borta mot Rönnby och är obesegrade i sina sju inledande matcher.

Täby fortsätter leverera segrar på löpande band och inkasserade sin tredje raka i Stockholmsderbyt mot Nacka. Här var det en jämn förstaperiod innan Täby ryckte ifrån och till slut kunde vinna med klara 7-4. Moa Tschöp fortsätter sin poängskörd från backplatsen men en som gjorde en fin match senast var Sofie Rissveds, nyförvärvet inför säsongen från Linköping stod för tre poäng och växer i sin nya omgivning.

Efter sin fina start har Nacka radat upp fyra raka förluster men inga fara på taket än eftersom förlusterna har kommit mot IKSU, Pixbo och Täby. Sen förlorade laget även mot Sirius med uddamålet. Nu ställs man mot ett pånyttfött Dalen hemma och seger där skulle betyda lite arbetsro inför Mora hemma. Därefter kommer matcherna som bara måste bli segrar ifall Nacka ska blanda sig i slutspelskampen som de själva vill.

Ödesmatchen mellan Skoghall – Warberg blev lika spännande som man trodde på förhand. Lagen var jämna fram till 17.52 innan hemmalaget satte spiken i kistan och gjorde 6-4 genom Tilda Flodell. Bottenstriden ser onekligen intressant ut och kommer vara det hela säsongen. Skoghall tog här en livsviktig seger för detta är matcher där poängen ska tas.

För Warbergs del måste något ske och detta nu för spelmässigt ser det verkligen inte bra ut. Förlust mot Jönköping i nästa omgång och krisen är total.

Omgångens sista match var mellan Endre – IKSU och där vände Umeålaget hem med tre poäng efter fyra mål av Oona Kauppi. Endre hade inför match satt ihop Moberg-Steen-Johansson och där fick man utdelning med fem mål av sex möjliga. Endre har inlett svagare än vad alla trott men de har ett skickligt lag och kommer växa under säsongen. Nu väntar Malmö borta och det kommer bli en tuff tillställning men känslan säger att Endre kommer vinna. Tror inte Endre kommer knipa en topp fyra som jag tippade först men de kommer sluta femma.

IKSU trummar på och har enbart en förlust under säsongen. Nu väntar tre matcher där nio poäng ska spelas in enkelt.


Tobias "Tuben" Svenssons meritlista
2019-: IBK Lockerud Mariestad herr
2017-2019: IK Sirius FBC Dam
2016-2017: FBC Uppsala Dam
2015-2016: Storvreta Dam
2014-2015: Hovshaga Dam
2013-2014: IBK Vöikers Herr
2009-2013: IBK Vöikers Dam

Distriktskapten Småland
2015: Damjunior
2014: Damjunior
2013: Herrjunior (Silver)

Läs mer:
Tubens tankar om: Världens bästa spelare
Tubens tankar om: De första fyra omgångarna
Tubens tankar om: så slutar tabellen
Tubens tankar om: seriepremiären
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten