Kalmarsunds nästa match är borta mot Storvreta den 16:e november.
Foto: Anton Måård

Från drömstart till fyra raka förluster och målskytte i lås

ANNONS

Efter att ha ångat på som tåget i öppningen av säsongen 19/20 så har nu Kalmarsund förlorat fyra raka matcher när man nu går in i landslagsuppehållet. Men det är inga panikkänslor hos Kalmarsund - som fortfarande ligger på slutspelsplacering.

I helgen som gick förlorade Kalmarsund sin fjärde raka match när man föll mot Sirius med 5-2 på hemmaplan.
- Jag tycker att de gör det bra, Sirius stänger ner våra chanser och det är en rätt så relativt målchansfattig match som står och väger. Givetvis tråkiga poäng att tappa, så är det ju, säger Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg till Innebandymagazinet.

Kalmarsund hade även problem med Sirius i fjol(förlust 10-3 och 10-5) men menar inte att Sirius är Kalmarsunds akilleshäl.
- Vi hade ju dem i en träningsmatch och då gick det bra. Samtidigt är det olika faser på säsongen och så vidare, men visst har vi gjort för lite mål på sista matcherna. Vi måste upp och försöka röra oss på lite farliga ytor och bli lite mer obekväma. Vi har varit lite väl mjuka i spelet på sistone.

Du nämner målskyttet. Det här var tredje matchen i rad som ni bara producerade två mål framåt, hur kommer det sig?
- Visste jag det.. Nej det är naturligtvis inte okej som det är men vi får jobba utefter det. Det är något vi är medvetna om samtidigt så har vi så pass bra spelare så det kommer vända snabbt.

TV: Se Kim Nilssons läckra straffmål mot Sirius målvakt Oskar-Viking Tjärnberg


En tredjedel av grundserien är nu spelad och Kalmarsund som hade en drömstart på serien har nu haft det tuffare, även om man fortfarande är placerade över slutspelsstrecket på en femteplats. Och Kallenbergs summering av första tredjedelen är "högt och lågt".
- Det är väl högt och lågt någonstans tycker jag, vi har lite svårt att hitta en jämn nivå men ska man se till poängen så är det väl godkänt men knappt godkänt skulle jag säga. Vi vet att vissa bitar funkar bra och vissa bitar funkar mindre bra men någonstans tror jag att vi har den bästa tiden framför oss.