Notification
Foto: Per Wiklund

Spelanalys SSL: Dalen bjuder på innebandyfest i Umeå

På söndags bjuds det på innebandyfest i Umeå. Två bostadsbolag i Umeå bjuder sina hyresgäster på fri entré. Dalens damer möter Västerås Rönnby kl. 14:00 och därefter spelar Dalens herrar mot Warberg kl. 17:00.

Matchinfo
SSL
Söndag 27/10, kl. 17:00, Umeå Energi Arena
Dalen – Warberg

Ungefärliga odds – jämför spelbolag med svensk licens på SveaCasino.se

1. 1.19 X. 8.45 2. 6.95

Läget i laget, Dalen
Dalen hade en ganska trevande start på säsongen med endast två segrar på de fem första matcherna. Mot Sirius hemma i sjätte omgången lossnade det rejält med en 9-0-seger och därefter har det blivit 5-3 mot Kalmarsund och nu i torsdags snygga 8-6 borta mot Växjö. Formen är med andra ord kraftigt på gång och Dalen hör hemma i toppstriden, strax bakom giganterna Falun och Storvreta. Det är att bli ett etablerat topplag som är klubbens långsiktiga målsättning. I fjol blev det en femteplats i grundserien och sedan respass mot Storvreta i semifinalen. En klart godkänd säsong. Bara två spelare har bytts ut i sommar och det är i stort sett samma lag den här säsongen.

Läget i laget, Warberg
Historiskt sett är Warberg en av de stora klubbarna när man talar svensk innebandy. Många guld har inkasserats, men det senaste togs så långt tillbaka i tiden som säsongen 2007/2008. Två senaste säsongerna har Warberg varit nere i Allsvenskan. I våras var det dags att ta steget tillbaka och på lång sikt vill Warberg återta positionen som en av de stora. Den härsäsongen är det dock en försiktig målsättning som gäller, klarar man nytt kontrakt är det bra gjort. Några spelare har kommit och gått i sommar, men i stora drag är det samma lag som ska göra det den här säsongen som tog laget upp i våras. Inledningen har varit knappt godkänd. Åtta matcher har givit sex förluster och två segrar och det är bottenkollegorna Visby och Sirius som besegrats. Mot de tuffare lagen har Warberg haft svårt.

Speltips Dalen - Warberg
Det kommer att bli mycket folk i Umeå Energi Arena på söndag. De två största bostadsbolagen bjuder nämligen sina hyresgäster på gratis entré och förutom Dalens herrar ska Dalens damer spela match. Dalen är just nunumret större än Warberg och ska inte ha några problem att vinna matchen, men oddsen som bjuds på rak hemmaseger är låga. Ett roligare alternativ är målspel och det lutar åt en målrik match. Dalen är bra framåt,men även ihåligt bakåt och Warberg har ett av seriens sämsta försvar. I skrivande stund är några målspel inte släppta hos spelbolagen, håll utkik innan matchstart. Åldersgräns 18 år för spel online.

Spelar du för mycket – ring Stödlinjen på 020-81 91 00.