Marek Benes tvingades utgå från gårdagens match mellan Pixbo Wallenstam och Mullsjö - och det är fortfarande oklart hur allvarlig skadan är.
Foto: Per Wiklund

Därför försvann poängkungen i gårdagens match

ANNONS

Det blev ett riktigt målkalas under gårdagskvällen i Wallenstamhallen när Pixbo och Mullsjö drabbade samman. När slutsignalen ljöd hade 16 mål fallit.

- Det var nog roligt för publiken. Sen är man rätt trött själv när man kommer hem kan man säga. Sen är det alltid roligt när det går åt våran favör såklart, min filosofi är lite så att hellre vinna med 9-7 än 3-1, säger tränaren Thomas Andersson till Innebandymagazinet.

Är du förvånad att det blev en såpass målrik match som det ändå blev?
- Nej jag vet inte det, det springer ju iväg lite grann med resultaten såklart. 9-7 är en sak, men någon har sagt att vi är lite defensiva och jag tycker ändå att vi har gjort väldigt mycket mål. Så det är inte helt rättvist att säga att vi är det. Men det blir väl att släppa på lite som när de gör 3-0, där och då är det ridå ner nästan, sen får vi 3-1 och 3-2 ganska snabbt och då blir de nervösa. Från att ha haft taktpinnen helt och hållet och trott att det klart till att det vänder helt. Sen böljar det fram och tillbaks.

Tjeckiska succényförvärvet Marek Benes, som svarat för sju mål och tio assist hittills, startade för Pixbo igår men utgick redan i första perioden, och det kan röra sig om en gammal skada.
- Han har haft lite problem med ett knä till och från och jag hann inte riktigt prata med honom igår men jag tror att det är samma knä som tidigare. Han fick en liten smäll där och sprang av. Vi testade inför tredje i korridoren men det höll inte riktigt, men han träffar läkare idag så ska vi om det är någonting.

Men Andersson räknar inte med Benes imorgon när Pixbo Wallenstam ställs mot Jönköping på bortaplan.
- Det känns inte så, jag har redan räknat bort honom om jag inte får något helt annat positivt besked. Sen har vi match på lördag också och på den här nivån spelar man rätt ofta och mycket, och då känns det som att man inte bara kan tänka på en match i taget. Så han kanske får vila imorgon oavsett och vara med på lördag i så fall, vi har en bredd i laget och står inte och faller med någon just nu.

Men under gårdagen när Pixbo vände 0-3 till seger med 9-7 så vill Andersson lyfta fram tredjefemman. Som inte startade matchen - men som kastades in efter att Mullsjö gjort sitt tredje mål och som tackade för förtroendet genom att sätta en reducering tämligen omgående.
- Lite credd ska vi ha hela truppen för vi jobbar med att vi verkligen är en trupp, en för alla och alla för en. Jag tror att det kommer gynna oss i längden. Vi ser inte en match framåt utan vi jobbar för att vara bra i mars eller kanske till och med nästa säsong, och då gäller det att vi låter gubbarna spela för utan speltid blir de inte bra.

Läs även
Fem saker att ta med sig från helgens SSL-omgång