Ellen Rasmussen svarade för två mål och en assist när Sverige slog ärkerivalerna Finland med 6-4.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Styrkebeskedet inför VM - slog ärkerivalerna

ANNONS

Sverige och Finland är som vanligt favoriter att ta hem VM-guldet när VM ska avgöras i december, och när man nu möttes sista gången innan ett eventuellt VM-möte så var det Sverige som gick starkast ur matchen och kunde vinna med 6-4.

Sverige vann kvällens ärkerivalsmöte mot Finland i Euro Floorball Tour. Efter första perioden hade Sverige en 6-2 ledning i en match som man till slut vann med 6-4.
- Det var kul att spela, men det var en lite konstig match faktiskt med sex mål i första perioden och sen inga alls, säger Ellen Rasmussen till Innebandymagazinet.

Du säger konstig match?
- Som jag sa sex mål i första och sen inga alls, jag tycker ändå vi skapar lägen för att kunna göra mål. Men det är en bra genomkörare inför VM där vi antagligen kommer möta Finland någon gång.

Med tanke på just VM, hur mycket vågar man visa i en sån här match?
- Det är klart att vi går alltid ut för att vinna, men sen kanske man inte vill visa den bästa frislagsvarianten eller så. Men vi spelar alltid för att vinna.

Rasmussen var också den som inledde målskyttet för Sverige - och passade även på att göra ett till innan den första perioden var slut.
- Jo det är alltid skönt för självförtroendet att göra mål, men jag tycker att hela våran kedja hade bra stäm, bra rull och bra snack. Det kändes bra.

Nu väntar en avslutande match mot värdnationen Tjeckien imorgon innan spelarna reser hem till vardagen, men det är ett motstånd som Sverige inte alltid haft så lätt mot.
- Det blir en tuff match. Vi hade tufft mot dem förra EFT, det var ett år sen dock. Jag tror vi vann med ett mål som kom sista sekunderna. Men det är ett bra lag med en stark förstakedja, men vi har en stark bredd och jag tror att vi kommer vinna. De är ett bra lag men vi är starkare än dem.

Läs även
Matchfakta: Finland-Sverige 4-6
Den här artikeln handlar om: