Filip Eriksson(19) och Jakob Drews öste in 66 poäng vardera förra säsongen men i år har duon börjat lite halvdant med 8 respektive 7 poäng vardera.
Foto: Bosse Grängsjö

Paniktillstånd i Sirius efter usel inledning?

ANNONS

Efter 6 omgångar ligger Sirius sist i herrarnas SSL och lagets tränare David Ahlmark är inte nådig i sin kritik till lagets inledning.

Sirius har börjat årets säsong under all kritik och efter gårdagens stortorsk med 0-9 mot Dalen, ligger Uppsalalaget sist i herrarnas Superliga med endast tre inspelade poäng på sex omgångar.
- Dalen jobbade mycket hårdare än oss samtidigt som vi spelade vårt försvarsspel lite halvdant. Samtidigt spelade vi absolut inget bra anfallsspel eftersom vi gjorde 0 mål, men det hänger ihop med varandra, säger coach David Ahlmark till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi jobbar för dåligt helt enkelt och vi har en lite resa att göra inom laget om vi ska vända detta. Just nu ligger vi på den positionen vi förtjänar, det hade vi inte räknat med såklart men nu är det där vi ligger.

Sirius har som mål att ta sig till slutspel och då är frågan hur de lyckats att hamna sist i tabellen.
- Vi har spelat för dåligt och vi presterar för dåligt, det hårda jobbet finns inte. Vi glider runt och tror att vi är bättre än vad vi är. Vi måste börja förstå vad som krävs i alla situationer och bli ödmjukare på planen.

Kvarstår målet att gå till slutspel eller var kommer vi hitta er i tabellen efter 32 omgångar?
- Just nu kan jag inte svara på det. Vi måste fokusera på här och nu och få ordning på spelet innan vi kan börja fundera framåt.

Framåt sett har Sirius bra anfallare men efter 6 omgångar har laget gjort minst mål av alla SSL-lag. Bland annat har förra säsongens succéradarpar Jakob Drews och Filip Eriksson börjat svalt, med deras mått mätt.
- Det är ingen som startat bra, det ligger på hela laget. Vår dåliga start ligger inte på någon eller några individer utan det är hela laget som ska känna sig skyldiga.

Hur ska ni vända detta?
- Det handlar om att göra jobbet mycket hårdare och bättre, vara noggrann i det man gör. Vi måste trycka in mer energi i det vi gör. Det finns inga hemligheter utan man kan få panik när man hamnar i sådana här situationer eller så tar man och jobbar sig ur dem.

Du nämner panik, känns det som att ni befinner er i panikläge med tanke på inledningen och tabellplaceringen?

- Jag har ingen panik och jag hoppas verkligen inte att laget har det. Men däremot måste vi inse allvaret i att vi börjat riktigt, riktigt underkänt. Klart det måste hända något nu, men någon panik är det absolut inte. Det räcker att man vinner två tre matcher så har alla glömt den här dåliga starten. Det går så snabbt med trepoängssystem, men det gäller att vinna de där tre matcherna också.