Efter den tröga starten så förstärker Jönköping laget

ANNONS

Med endast 4 inspelade poäng på 5 matcher har Jönköping underpresterat så här långt. Men kanske vänder det nu när man gjort klart med en förstärkning till truppen.

Förra säsongen tog sig Jönköping till slutspel för första gången på 22 år och tittar man på resultaten inledningsvis denna säsong så ser det ut som om JIK börjar om på en ny svit med missade slutspel. På fem omgångar har man bara spelat in 4 poäng och då har man bara mött lag som man slåss om samma platser med och sämre.
- Det är alltid lättare och spela i medvind, men man kan ju inte lägga sig ner och dö bara för det inte flutit på perfekt i de fyra inledande matcherna, sa kapten Strandberg till Innebandymagazinet inför förra helgens match.

Helgens match blev ytterligare en torsk och nu har Jönköping rasat ner till tionde plats i tabellen. Men precis som Strandberg sa kan man inte lägga sig ner att dö för det och nu har Jönköpings sportgrupp agerat och förstärkt laget med en spelare till.
- Förra säsongen kom Alma Kilpeläinen till Jönköpings IK efter att ha spelat div 1 innebandy i Ljungby, detta parallellt med att friidrotta på elit-nivå. Alma blev snabbt en viktig del i JIK:s framgångar den säsongen, skriver Jönköping i ett pressmeddelande.

20-åringen med den enorma arbetskapaciteten stod för 1 mål och 5 assist förra säsongen men valde att lägga ner sin innebandysatsning efter kvartsfinalförlusten mot Mora. Men nu är hon tillbaka igen.
- Vi har inga orimliga krav på att Alma skall fortsätta där hon var i mars, innebandymässigt så har hon ju missat nästan 6 månader. Vad gäller fysiken så ligger hon inte efter någon i SSL, det handlar mest om ställa om hennes mycket goda grundfysik mot de krav innebandyn ställer. Men efter att ha sett henne två träningar så är vi trygga i att hon väldigt snart kommer tillföra mycket positivt i vårat spel, både på och vid sidan av planen. Vi räknar med att hon är spelklar redan till nästa match efter EFT-uppehållet då vi möter regerande svenska mästarna, säger Sportchef Magnus Ander.