Niklas Pålsson (t.v) bemöter uttalandet från Mattias Kongstad (t.h).
Foton: Per Wiklund

Helsingborg: ”Knappast läge att klaga på någon annan”

ANNONS

Flertalet av Helsingborgs motståndare har uttryckt sig nedlåtande över skåningarnas sätt att spela, senast Warbergs Mattias Kongstad idag. Tränaren Niklas Pålsson ger svar på tal.

Warbergs stjärnforward Mattias Kongstad uttryckte under dagens förlustmatch mot Helsingborg att han inte var överdrivet road av motståndarnas spelsätt.
- Det är en jämn match men inte den roligaste matchen man spelat i sitt liv direkt. Det är inte direkt fartfyllt därute. De backar hem, spelar av två minuter och sedan går de på ett avslut. Sedan försöker de vinna tillbaka den och när de gör det så tar de två minuter till på sig att skrapa fram ett halvläge, sa Kongstad i SSLPlay i andra periodpausen.

Även Höllvikens forward Johannes Wilhelmsson uttalade sig snarlikt om Helsingborg i samband med Skånederbyt. Nu bemöter Helsingborgstränaren Niklas Pålsson kritiken:
- Jag blev nästan sugen på att klocka tid på egen planhalva och se om det verkligen stämmer. Men oavsett så är det deras hemmaplan och då är det upp till dem att ta ansvar och bjuda sin publik på ett bra spel, det är inget konstigt. Visst, vi spelar av vissa byten, men då är det också upp till motståndarna att pressa. Ingen skulle säga så om vi mötte Falun och Storvreta, för då går de upp och kör. Det är alltid två lag på planen. Så det är inget att gnälla om. Jag tycker Kongstad är ute och cyklar, han borde fokusera på sina egna grejer och inte lägga så mycket energi på oss, säger Niklas Pålsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Man får aldrig några gratispoäng när man går upp i SSL, det vet jag från när jag gick upp med Jönköping. Det är knappast läge att klaga på någon annan utan man får se över sitt eget hem. Samma är det ju för Höllviken just nu.

Upplevde du att Warberg var frustrerade under matchen och fokuserade på för mycket på er?
- Nej, jag blev faktiskt väldigt förvånad när jag hörde att han hade uttalat sig så. Jag tycker Warberg kämpar på bra i matchen och har ett fint spel, Kent Göransson är en duktig tränare. Det Kongstad har sagt får stå för honom och inte för Warberg. Jag ser det inte som att det är Warberg som klubb som säger detta utan det är han som uttalar sig på ett konstigt sätt.

Vad tyckte du om er insats idag annars?
- Jag tycker vi gör en ganska stabil insats. Vi hade önskat lite mer i kontringsspelet, vi kom loss några gånger och hade kunnat göra det några gånger ytterligare. Vi straffade inte Warberg som vi borde ha gjort. När vi fick kontringslägen och tappade boll igen så var Warberg som farligast. I etablerat spel har vi bra koll på dem. Vi har en av världens bästa målvakter (Jonathan Edling) så skott utifrån är vi inte rädda för. Vi låter dem gärna skjuta från fickan, det gör inte oss något.

Två segrar och tre förluster hittills, känns säsongsinledningen okej?
- Vi skulle haft någon poäng till, mot Växjö och Kalmarsund borta. Samtidigt är det två bra lag. Men det hade varit kul om vi kunde ha tagit två poäng till där, eller en i varje match i alla fall. Men nu är det som det är och det känns okej som det ser ut nu. Nu får vi kavla upp ärmarna och se till att vinna på onsdag. Då har vi vunnit 50 procent av matcherna och det är det som kommer krävas för att gå till slutspel.

Läs även
Warbergsstjärnan inte road av Helsingborgs spel
Matchfakta: Warberg-Helsingborg 3-7