Det blev ingen femte raka vinst för Pixbo och nu har alla lagen i Superligan tappat poäng.
Foto: Per Wiklund

Växjö fick det Wallenstamska segertåget att spåra ur

ANNONS

Efter fyra raka vinster kom Pixbo Wallenstams första förslut efter en bedrövlig andra period mot Växjö.

Efter fyra raka vinster tog Pixbo Wallenstams vinststreak slut när man föll tungt borta mot Växjö med 4-9.
- Det var inte vår dag idag och det var mycket som inte föll på plats. Sedan var Växjö väldigt bra. De två sakerna gjorde att det rann iväg lite, säger Pixbos tränare Thomas Andersson till Innebandymagazinet.

Matchen var egentligen jämn i två perioder men en bedrövlig andra period förstörda Pixbos chanser till att ta poäng. Trots att man gick ner på två femmor för att få upp tempot direkt i andra perioden slutade det med motsats effekt. Istället för att komma ikapp tappade man 1-2 underläge till 1-6 efter två spelade perioder.
- Vi kuggade inte i alls och vi fick inte med oss något. De gjorde två snabba i andra perioden och då fick vi lite halvpanik. Vi gick ner på folk för att driva upp tempot första fem minuter men istället så låg vi under med 1-5 när vi kopplade på tredjefemman igen.

I samband med Växjös 1-5 mål, som kom efter fem minuters spel tog Pixbo time out och man bytte ut Kalle Lundgren som stod sin första SSL-match från start.
- Jag tyckte inte det var snällt att låta Kalle stå vidare sin första match när han inte fick någon hjälp alls. Så jag klandrar inte honom för någonting.

Växjö vann till slut med 9-4 och Pixbo inkasserade sin första förlust. Men att den bra inledningen skulle satt sig i huvudet och att man trodde att det skulle bli en femte raka av bara farten tror inte Andersson.
- Det tror jag inte. Vi var väldigt taggade och vi förväntade oss en tuff match. Vi vet ungefär var vi står och det är inget lag som kommer gå obesegrade genom en säsong. Detta var en första värdemätare och jag tror att Växjö spelat lite under sin kapacitet tidigare samtidigt som vi fått en väldigt bra start. Hade man frågat oss innan serien så hade vi nog inte tyckt att detta skulle vara något jättekonstigt resultat.

Martin Östholm har missat de tre senaste matcherna, vad är statusen på honom?

- Vi vet inte det faktiskt och det är jobbigt. Vi tror att han ska vara med inför varje match men så håller det inte. Idag fick han till och med stanna hemma för att få behandling. Så det är en lika stor överraskning för oss som det är för motståndarna om han ska vara med eller inte. Detta var första matchen han inte var med på bänken och det märktes verkligen att han saknades.