Sirius ligger näst sist i tabellen inför kvällens möte mot Jönköping.
Foto: Per Wiklund

Trots chocktappet - kan Sirius bygga på sitt momentum?

ANNONS

Sirius har tappat sin lagkapten Johan Eriksson inför kvällens match som tagit timeout - men kommer från sin första SSL-seger för säsongen i senaste omgången, kan man nu bygga vidare på den trots chocktappet?

Efter att ha plockat sin första SSL-seger för säsongen när man hemmaslog Linköping med 7-5 senast så beger sig Sirius nu till Jönköping inför kvällens möte mot JIK i Jönköpings Idrottshus.
- Det blir kul, en bra utmaning för oss. De spelade bra här senast mot Mullsjö så det blir en spännande match för oss, säger Sirius tränare David Ahlmark till Innebandymagazinet.

Men utöver segern senast så har Sirius även två förluster så här långt under årets säsongsinledning.
- Vi har varit svaga i början här men vi hoppas kunna vända på det.

Du säger svaga, vad har det berott på?
- Det är massor med olika saker, det är många små saker men vi håller på att rätta till allt. Vi rätar ut frågetecknen så ska det här bli bra.

Sirius har under veckan tappat lagkaptenen Johan Eriksson som valt att ta en timeout, och Ahlmark vill inte avslöja vem som istället kommer att gå in i hans formation i kvällens match.
- Det kan jag inte svara på, det får vi se. Men det är någon av dem som inte har spelat.

Och även om man kommer från en seger senast så var Ahlmark inte helt nöjd med lagets spel där, och vill se en förbättring kring defensiven ikväll.
- Vi lär ju hålla vår defensiv skaplig, den har varit lite för svag i alla matcher inklusive Linköping faktiskt. Där kom vi undan på att de kanske inte hade den bästa dagen när det gäller effektivitet.

Läs mer
Tränaren om gårdagens chockbesked
SSL-stjärnan berättar - därför tar han timeout