Andreas Granberg gör succé i allsvenskan med sitt Lidköping. Senaste matchen noterades han för 3+3.
Foto: Martin Holmberg

Nykomlingen gör succé i poängligan

ANNONS

Det var nio år sedan Andreas Granberg spelade i allsvenskan senast och precis då som nu var det med IBK Lidköping.

Allsvenska nykomlingen Lidköping IBK har blandat och gett inledningsvis. I premiären åkte man på storstryk mot Fagerhult Habo med 3-9 men i andra omgången vann man mot Craftstaden med 7-4.
- Det var en ganska förväntad förlust i premiären, vi visste inte var vi stod och vi mötte ett bra lag så det var inte så mycket att snacka om. I andra matchen så tycker jag att vi var det bättre laget sett till tre perioder så vi vann rättvist, säger Andreas Granberg till Innebandymagazinet.

Det var nio år sedan Lidköping spelad i allsvenskan senast och då var 30-åringen med och bidrog med 22 poäng.
- Vi är några spelare som är kvar sedan dess och vi har blivit äldre men framförallt bättre. Vi har ju fyllt på med nya spelare sedan dess så vi är ett mycket bättre lag än vad vi var för nio år sedan.

Är det någon skillnad på allsvenskan då och nu?
- Det är bättre lag och spelet är snabbare, allt går mycket snabbare. Även om det är nio år sedan så känns det som om tempot har utvecklats väldigt mycket.

Du har varit Lidköping trogen nästan i alla säsonger och alltid gjort mycket poäng. Har du fått några anbud högre upp från seriesystemet under årens gång?
- Det har har inte varit jättemånga. Jag har fått några enstaka anbud men inget som har lockat mig tillräckligt mycket för att lämna.

Poängmässigt har du gjort succé och legat bakom det mesta framåt för Lidköping med dina 7 poäng. En skörd som placerar dig trea i poängligan. Vad säger du om din inledning?
- Första matchen var inge jätteinsats från min sida men jag var definitivt bättre i den andra. Så jag ger mig väl godkänt så här långt.