Valdemar Ahlroth fick prova på vingarna på centerpositionen
Foto: Per Wiklund

Många förvånade över Storvreta-stjärnans positionsbyte

ANNONS

När Storvreta tog sig an Dalen på bortaplan i tisdags hade ett oväntat positionsbyte fått många att höja på ögonbrynen.

Det var nog många som höjde på ögonbrynen när Storvreta publicerade sin laguppställning inför tisdagens möte mot Dalen. I andrafemman hade nämligen Alexander Rudd klivit upp som forward och istället hade snipern Valdemar Ahlroth klivit ner som center. Ett feltryck tänkte nog många, men något som visade sig stämma när matchen väl drog igång.
- Den femman består ju av Rudd, Albin och Winroth men i och med att Winroth fortfarande står över som säkerhetsåtgärd så har vi kört Rudd som center och petat in mig i den femman, vi har spelat ihop tidigare, säger Valdemar Ahlroth till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Sen inför Dalen frågade Harnesk(Andreas) mig om jag var sugen att testa på center för Rudd trivs bra på högerforwarden och vi ville testa om det funkar bättre med mig i det uppställda försvaret, i framtiden kan det vara bra att testat något nytt också.

Men när Ahlroth först fick reda på sin nya position skedde det via en powerpoint där femmorna inför matchen visades, och det var fler i Storvreta som inte riktigt trodde sina ögon.
- Jag fick reda på att skulle spela center på den och folk undrade om det var på riktigt. Först var det lite svårt att ta det på allvar och man undrade om han hade skrivit fel. Men vi testade lira ihop på träningen och det var bara roligt, i försvaret kändes det bra på matchen också.

Kan det bli en framtida centerkarriär nu?
- Nej jag kommer alltid vara en högerforward men sen är det nog inte helt omöjligt att jag får testa på det fler gånger. Bara möjligheten att bredda truppen och möjligheten att kunna spela fler spelare på fler positioner är en nyttig sak att ha i en trupp.

Matchen mot Dalen vann annars Storvreta med 4-2 vilket innebär att laget tagit fyra av fyra segrar så här långt under säsongen 19/20.
- Det var en tuff match. Vi åker upp med den bussresan till Dalen och spelar efter så många timmar i bussen, det är tufft och jag tycker att vi är väldigt starka. Men det var en konstig match, de sätter press i konstiga situationer. De spelar sitt spel däruppe men vi hittar alltid vägar att vinna. En otrolig styrka att kunna kliva därifrån med tre poäng trots att vi inte riktigt kommer upp i toppnivå.