Alexandra Durling storspelade för Täby under fjolårssäsongen när man tog ett historiskt SM-guld - nästa vecka får hon göra tävlingsdebut för landslaget.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Landslagsdebutanten: ”Varit en dröm länge”

ANNONS

Hon storspelade i våras när Täby tog ett historiskt SM-guld - och nästa vecka får Alexandra Durling gör tävlingsdebut för Sverige under Euro Floorball Tour.

När Sverige reser till Tjeckien och Prag nästa vecka för Euro Floorball Tour så gör man det med två stycken debutanter i laget. En av dessa är guldmålvakten från Täby Alexandra Durling. Durling imponerade stort under fjolårssäsongen i SSL och har därefter fått chansen under de efterföljande landslagslägrena och får alltså nu göra sin tävlingsdebut för Sverige.
- Det känns så jäkla roligt att äntligen få spela i landslaget. Det har varit en dröm länge, säger Alexandra Durling till Sportexpressen.

Målet för damlandslaget är annars VM i Schweiz som går av stapeln mellan den 7-15 december i år, ett VM där Sverige har chansen att ta sitt sjunde raka VM-guld. Och visst siktar debutanten på att ta en plats även där.
- Självklart ökar chansen att komma med till VM eftersom jag är uttagen till EFT nu. Men jag vet att jag inte kan ta någonting för givet. Jag måste fortsätta leverera.

Läs mer
EXTRA: Här är truppen till Euro Floorball Tour
Den här artikeln handlar om: