Wibax-tränaren är imponerad över RIG Umeås start på säsongen även om de inlett med två förluster.
Foto: Stefan Grahn

Kommer avverka 1500 mil innan jul

ANNONS

För allsvenska Wibax Piteå blir det en hel del resande under en säsong. Majoriteten av lagets bortamatcher är 100 mil enkel resa.

Wibax Piteå har inlett säsongen med att ta två suddensegrar mot Hagunda och Gävle i den norra allsvenskan.
- Vi är nöjda med två suddensegrar inledningsvis. Första mot Hagunda, som är ett topptvå-lag, är vi jättenöjda med, säger tränare Magnus Stenström till innebandymagazinet och fortsätter:

- Den andra mot Gävle så ledde vi med 3-1 och allt kändes bra men sedan tappade vi det till 4-4. Kändes som vi inte riktigt var på topp för säsongens första bortamatch då många nya fick prova på sin första flygresa till match. Men vi brukar ha problem med Gävle så att åka hem med två poäng är vi nöjda med.

Piteålaget har i särklass den längsta vägen till sina bortamatcher och för det mesta flyger de till matcherna.
- Närmsta bortamatchen är 22 mil till Umeå, sedan är det 50 mil till nästa i Sundsvall. Sedan har vi bara Stockholmslag som det är cirka 100 mil till enkel resa. Vi har 7 Stockholmsmatcher innan jul så då hinner vi avverka 1500 mil, men som tur vad så flyger vi till matcherna.

Men även om det är flyg som gäller till bortamatcherna så blir det även en del mil på vägarna då Piteå inte har någon flygplats.
- Vi får gå upp klockan 6 på morgonen och ta två taxibussar till flygplatsen som ligger i Skellefteå 10 mil bort eller Luleå som ligger 5 och en halv mil bort. Vi brukar komma hem runt 12 tiden på natten så det är rätt så skönt ändå att flyga, för skulle vi ta buss hade vi varit borta hela helgen. Nu åker vi fram och tillbaka på en dag.

Något som man alltid får höra när man pratar om Wibax är att de är fruktansvärt bra på hemmaplan och att där krävs det något extra för att få med sig poäng hem.
- Jag har funderat på det också ofta. Först har vi en väldigt bra publik men sedan vet jag inte riktigt vad det beror på. Vi har alltid varit bra på hemmaplan och det har aldrig varit något som tyckt att det varit lätt att ta poäng här. Det känns som om vi är lite mer fokuserade på hemmaplan även om vi är det borta också. Men jag kan inte sätta ord på vad det är som gör det men något speciellt är det som händer med oss.

Efter förlusten mot er sa Hagundas tränare i en intervju med oss att ni inte spelar innebandy som något annat lag utan ni kör en helt egen fysisk tuta och kör innebandy.
- Att vi skulle köra tuta och kör innebandy kan jag inte hålla med om. Om han tycker att vi spelar fysiskt så är det bara bra så det tar jag som en komplimang. Vårt signum är ju att vara täta bakåt med snabba omställningar så tuta och kör vet jag inte alls vart han fått ifrån.

Är det något lag som överraskat på dig inledningsvis?
- RIG har överraskat väldigt positivt med tanke på vilka spelare som slutat. De har förvisso inte tagit några poäng men att bara förlora mot AIK och Thorengruppen med uddamålet är väldigt starkt. Vi hade ju dem i gruppen i Scandic Cup och där gjorde dem tre mål och släppte in 28 på tre matcher. Så de är seriens positiva överraskning annars har det inte varit några utsvävningar än utan serien känns väldigt jämn.