Det återstår två veckor innan herrarnas Euro Floorball Tour drar igång.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Förbundskaptenens tankar om EFT-truppen

ANNONS

Om två veckor är det dags för U19-herrarna att resa till Finland för Euro Floorball Tour, och man gör det med en trupp som innehåller sex stycken debutanter.

Tidigare idag offentliggjordes U19-truppen till herrarnas Euro Floorball Tour som spelas om två veckor, och det är en trupp som innehåller sex stycken debutanter.
- Vi tyckte att vi fick bra svar på Finnkampen och vi känner oss trygga med stommen som består av 01:or. Nu har vi också fått möjligheten att plocka med några 02:or (fem st, reds anm), säger förbundskapten Markus Puskala i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Vi har följt debutanterna en längre tid. De här spelarna kommer att komma in och förstärka laget. Alla debutanter är väldigt mogna i sitt spel. De har alla fysiska bitar på plats är och är gedigna som spelare. Vi tror på den här mixen stenhårt.

Senast Sverige och Finland möttes var i dubbla möten under Finnkampen för några veckor sedan, ett Finnkampen som spelades på hemmaplan i Sverige. Och även om det finns mycket som Puskala var nöjd med då vill han se bättring på vissa bitar.
- När vi mötte Finland senast var vi nöjda med mycket, men inte med allt. Vi behöver jobba för att bli lite mer trygga med bollen och mer effektiva i vårt försvar. Finland sårade oss senast där, det vill vi eliminera helt och hållet nu.

Läs även
Extra: U19-truppen till Euro Floorball Tour
Den här artikeln handlar om: