Noll mål - men åtta assist har det blivit för Kim Nilsson så här långt under säsongsinledningen.
Foto: Per Wiklund

Ska superstjärnan göra säsongens första mål ikväll?

ANNONS

Han har öst in SSL-mål för Kalmarsund under de senaste säsongerna men under årets säsongsupptakt står Kim Nilsson fortfarande på noll gjorda mål, något som Kalmarsunds nuvarande assistkung kan ändra på i kvällens möte mot Höllviken.

- Det är väl en match som vi ska vinna på hemmaplan men självklart så vet vi att det kommer bli tufft. De har en otroligt bra förstafemma som alltid producerar och som kommer fortsätta producera. Sen förlorade de senaste matchen så de har någon form av revanschsug i sig och kommer till Kalmar med inget att förlora i stort sett. Men gör vi det som vi ska och täpper till bakåt så blir vi svårslagna, säger Kim Nilsson till Innebandymagazinet.

Kalmarsund har annars inlett årets säsong med två segrar och en förlust så här långt, men senaste förlusten mot Pixbo grämer fortfarande Nilsson lite.
- Det är väl bra tycker jag, men jag tycker även att vi borde tagit minst en poäng senast också. Vi drar väl lite på tempot i slutet och det gynnar dem, sen är det små marginaler men självklart är vi nöjda med inledningen och ska fortsätta att ta fler poäng nu under de kommande matcherna.

Men din egen säsongsinledning, noll mål och åtta assist. Har du blivit Kalmarsunds assistkung nu?
- (skratt) Ja det är lite ovanligt faktiskt. Nej men "Mackan"(Marcus Johansson) är het, han står fri på bortre och har klubban i isen så passar man honom blir det oftast mål. Sen är jag väl nöjd, jag har haft lite problem med småskador i alla tre matcherna vilket blir bättre nu när jag fått vila en vecka iallafall. Hoppas jag kan spela sextio minuter idag också.

Men det faktum att Nilsson står på noll mål än så länge har inget med nämnda skador att göra i att det skulle ha begränsat honom.
- Nej det har inget med det att göra, mer med utväxlingen i sitt eget spel och farten att man blir lite begränsad i vissa lägen. Men jag fortsätter gärna göra assist om vi vinner matcherna så kan "Mackan" får göra målen. Det spelar inte mig så stor roll.

Vad tror du att ni behöver göra ikväll för att plocka tre poäng?
- Lite som jag va inne på innan att kan vi stänga ner deras femma som producerar framåt och är tighta i försvaret så kommer det alltid skapas chanser framåt. Men det gäller att vi är noggranna och tar vi en ledning så ska vi försöka utöka den och inte som mot Pixbo där vi hade ledningen två gånger men drar ner tempot, så tempo i sextio minuter så kommer vi vinna idag.