Johan Eriksson svarade för fyra(3+1) poäng på de inledande tre matcherna för Sirius under årets säsong.
Foto: Per Wiklund

SSL-stjärnan berättar - därför tar han timeout

ANNONS

Tidigare idag meddelade Sirius att man tappar lagkaptenen Johan Eriksson som valt att ta timeout efter fyra omgångar av årets säsong. Här berättar Eriksson om varför han nu - kanske tillfälligt - lägger klubban på hyllan.

Tidigare idag kom chockbeskedet att Sirius lagkapten Johan Eriksson tar timeout på obestämd tid efter bara fyra omgångar av herrarnas SSL. För Innebandymagazinet berättar här Eriksson om varför han nu tar timeout.
- Vi fick ju tvillingar i juni helt enkelt och då var jag först hemma i tre månader och sen började jag jobba, och då blir det tufft på hemmaplan. Först jobbar man heltid och sen kommer man hem och vänder direkt i princip för att åka till träningen, så tiden finns inte riktigt till, säger Johan Eriksson till Innebandymagazinet.

Hur svårt beslut var det här att ta?
- Väldigt svårt såklart. Man har hållit på med innebandy så sjukt länge så det är klart att det var ett väldigt svårt beslut, men jag behöver ta det som är viktigast nu och det är familjen.

Var det här något som du funderade på redan inför säsongen eller något som kom nu?
- Mer nu när det kom igång, så är det. Det är jobbigt.

Eriksson, som är Sirius meste seniorspelare genom tiderna, är osäker på om han i framtiden kommer komma tillbaka till innebandy på elitnivå och Sirius eller om han har gjort sitt på högstanivån nu.
- Det kan jag inte svara på riktigt nu, just nu är det bara fokus på familjen helt enkelt så får framtiden utvisa vad det blir.

Kommer du följa Sirius som åskådare nu istället?
- Ja men så blir det ju, så mycket jag kan iallafall och se till att de sköter sig(skratt).