Marcus Peil vs Jonathan Hjelm i premiären i en duell som Hjelm vann.
Foto: Stefan Grahn

Umeåderby i allsvenskan ikväll

ANNONS

Hur mycket derbykänsla är det mellan RIG Umeå och Thorengruppen och hur bra är årets upplaga av RIG? Det svarar Marcus Peil på plus en hel del annat.

Ikväll ska den andra omgången i herrarnas norra allsvenska avslutas med ett Umeå-derby mellan RIG Umeå och Team Thorengruppen. Vinner RIG så inkasserar man sin första seger och lämnar nedflyttningsplatsen och blir det Thorengruppen som vinner så går de upp i serieledning.
- Tankarna för kvällen är positiva och förväntansfulla, att ställas mot Thorengruppen i andra omgången är såklart jättetufft, de har skickliga spelare på alla positioner. Men det blir sjukt kul med match och derby, säger RIG:s Marcus Peil till Innebandymagazinet.

Hur mycket derbykänsla är det mellan er med tanke på att RIG består av spelare från hela Sverige?
- Såklart det är derbykänslor, det finns många lag som har spelare från hela landet.

Thorengruppen är tippade att vinna serien medans RIG är tippade att kämpa om att få hålla sig kvar. Så på pappret ska RIG vara en liten munsbit för Thorengruppen.
- För att vi ska ha chans att ta poäng i kvällens match gäller det att vi vänder spelet bra och att vi är starka i försvarsspelet.

Peil går tredje året på RIG nu och han förstår att RIG inte spås att gå lika bra som förra säsongen då det var en av det allra bästa upplagorna någonsin. Men att de skulle åka ur tror han inte.
- De har riktats mycket kritik mot oss och att vi inte är lika starka i år. Förra årets upplaga av treor var helt fantastiska, de är förmodligen RIGs starkaste kull i historien, så de är såklart tufft att leva upp till det, men kan vi få ihop laget och skapa en kultur där vi gör allt för varandra tror jag vi kan bli ett stabilt lag i allsvenskan ovanför nedflyttningsstrecket.

Hur pass bra RIG är i år kommer visa sig efter att serien är slut men för Peil är det självklart att han lämnar över ett allsvenskt lag till kommande årskullar.
- Efter 22 omgångar hittar man RIG ovanför nedflyttningsstrecket. Vi tror på oss själva och kommer gå in med inställning att försöka vinna varje match.