Det blev ett febrilt arbete för Djurgården och Mikael Öhman under fredagskvällen för att hitta en målvakt inför lördagens match mot Tullinge.
Foto: Kjelle Svensson

Stora målvaktsdramatiken inför helgens match

ANNONS

Det blev dramatiska timmar för Djurgården dagen innan helgens match mot Tullinge när två av målvakterna var på bröllop - och den tredje tilltänkta målvakten snabbt insjuknade. Istället fick Djurgården kalla in 38-åriga Jonas Örnefalk i målet med kort varsel.

När Djurgården tog sig an Tullinge på bortaplan i helgen så saknade man flertalet spelare som var på bröllop, där inkluderat målvakten och brudgummen Christian Eddeborn samt målvaktskollegan Andreas Beckius. Men Djurgården hade känt till bröllopet under en lång tid och hade en plan inför helgens match - men ett sent sjukdomsbortfall kvällen innan matchen skulle spelas tvingade Djurgårdsledningen att agera. Och in i målet kom då istället 38-åriga Jonas Örnefalk som inte stått i mål på många år.
- Vi hade ju värvat Andreas Rehn och han var ju klar och han har tränat med oss. Men han blev sjuk på fredagen, han fick streptokocker och fick antibiotika, säger Djurgårdens tränare Mikael Öhman till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Då hinner man inte värva en målvakt med övergångar och sånt utan man måste hitta en målvakt som inte står skriven för någon klubb, och där tycker jag att vi i Djurgårdsledningen gjorde ett heroiskt arbete att hitta den här keepern. Vi har en jättebra 01:a men jag tror inte att han var redo för en sån här stor match, han har inte stått någon seniormatch än och det hade varit tufft att hoppa in mot Tullinge som är heta liksom.

Så det var på fredagskvällen ni fick beskedet av Rehn?
- Ja vi fick ju beskedet av Rehn strax innan träningen i fredags att han inte kunde träna, men vi hade ju våran junior William så det hade inte varit någon fara. Han är jätteduktig men Johan som stod nu är känd för att vara en riktig profil i målet. Han har ett hett agerande i målet och det var väl det vi ville åt nu mot Tullinge. Vi krigade i den här matchen för Christian Eddeborn som gifte sig så att han skulle få en bra dag i kyrkan.

Matchen vann Tullinge med 5-4, men Öhman vill hylla Örnefalks insats i målet efter sin blixtinkallning.
- Jättebra. Han släppte in fem mål mot Tullinge som har hemmapremiär i sin hall, ett lag som säger att de vill vara bäst i Stockholm. Så fantastiskt bra.

Tror du att Jonas kommer få stå några fler matcher?
- Nej det gör jag inte. Med Jonas har vi faktiskt fem målvakter nu och det tycker jag är ganska häftigt för det är inga dussinlirare heller. Men nej, det här var en engångsföreteelse. Eller, man ska aldrig säga aldrig kanske..