Thorengruppens Johannes Övregård var nära att få se RIG Umeå komma ikapp men hesa Fredrik räddade Thorengruppen denna gång.
Foto: Tomas Brandt Wangel

kassaskåpssäker ledning spårade ur

ANNONS

Team Thorengruppen såg ut att gå mot en bekväm seger mot RIG Umeå men i sista perioden vände matchbilden helt och efter ett par kaotiska slutsekunder kom Thorengruppen undan med blotta förskräckelsen.

Det blev en väldigt målrik match när den andra omgången i den norra allsvenskan avslutades med ett Umeåderby mellan RIG Umeå och Team Thorengruppen. Totalt blev det 19 mål där Thorengruppen gjorde 10 av dem och tog hem tre poäng.
- Vi gör ingen topprestation från vår sida men tre poäng är alltid tre poäng, sa Johannes Övregård till Innebandymagazinet efter matchen.

Efter första perioden såg Thorengruppen ut att gå mot en bekväm vinst när man ledde med 5-2. Även efter andra perioden när Thorengruppen utökat målskillnaden till fyra mål när man ledde med 9-4 kändes segern kassaskåpssäker. Men i tredje perioden tog RIG över tillställningen och det blev ett par svettiga slutminuter för Thorengruppen.
- Vi går ner oss rätt mycket. Vi slutade att göra rätt saker på planen. Framförallt handlade det om att vi jobbade inte lika hårt som de gjorde ute på planen.

RIG vinner sista perioden med 4-1 och man är väldigt nära att peta in en boll de sista sekunderna när det uppstår lite kalabalik framför Thorengruppens mål. Men man lyckas ändå hålla undan och vinna med 10-9.
- Vi hade nog lite för lite respekt för dem. Det kändes tryggt efter två perioder och då slappnade vi av för mycket och det hade vi inte råd med. Det är ett gäng med otroligt skickliga spelare vi mötte och de straffade oss hårt i sista perran. Men vi lyckades reda ut det till slut.

Hur pass bra är årets upplaga av RIG skulle du säga?

- De har tappat lite toppspelare med det är fortfarande ett jämnt lag som kan springa otroligt mycket. Deras man-man-spel är inte så vanligt att möta och det tror jag att de kommer ta en del poäng på. De orkar springa otroligt mycket i tre perioder och de vinner man matcher på. De ger aldrig upp heller vilket de visade mot oss idag. Jag tror att de kommer sluta på övre halvan.

Thorengruppen gled upp i serieledning efter dagens vinst och där tänker man parkera resten av säsongen.
- Det tror jag definitivt. Vi är en hel del nya spelare som kommit in så vi har lite att jobba på innan alla hittat rätt och kommit in i spelet och laget. Så jag tror att vi kommer växa under säsongens gång och vi kommer definitivt vara att räkna med även i år.