Fösta målet var en snygg frislagsvariant när Andrea Envall spelade fram Linnea Wilhelmsson.
Foto: Per Wiklund

Succé för nyförvärvet när Pixbo vann stort

ANNONS

Pixbo Wallenstam vann premiärmatchen för sjunde året i rad när man hemmaslog Malmö med 9-3. Nyförvärvet från Warberg, Andrea Envall, imponerade med tre assistpoäng.

- Det är sjukt kul att vara igång och härligt med en vinst. Det känns skönt att premiärnerverna är borta och att vi har kommit in i säsongen. Vi hade lite trubbel i första perioden, de är väldigt fysiska och vi fick inte riktigt till vårt spel, men vi visade sedan att vi är bättre på tre femmor och gör det väldigt bra, säger Andrea Envall till Innebandymagazinet.

Första seriematchen för dig i Pixbo och du gjorde tre assists, vad säger du om din insats?
- Jag är nöjd. Jag hade inte så höga förväntningar på mig själv, det är svårt att komma in i nya femmor, nytt spelsystem och allt sådant. Men tre assists tycker jag är godkänt. Det är klart man vill göra något mål också men jag är superglad för laget att vi vinner.

Inför förra säsongen minns jag att du var nöjd när du precis hade bytt till en skottklubba och gjorde massa mål, idag gjorde du tre assists. Är det en assistklubba du har fått nu?
- Ja, nu är det ju nytt med Zone, så det kanske är en assistklubba nu då! Det spelar ingen roll för mig, så länge det går bra för laget och jag kan bidra på något sätt. Men det var toppen att den här klubban fick göra lite poäng.

Har du fått en annan roll i Pixbo mot den du hade i Warberg?
- Det är svårt att säga men det känns positivt. Jag spelar på topp nu och har varit mittfältare i Warberg, så lite annan roll är det. Mer springa och göra det jobbigt för motståndarna. Sedan är det ett helt annat spelsystem, vi låg väldigt lågt i Warberg och nu är det upp och jaga. Men självklart vill jag behålla rollen att jag ska göra poäng och nu gjorde jag tre, så jag får vara nöjd.

8 olika nationaliteter och totalt 11 utländska spelare på planen idag, vad säger du om det?
- Det är ju superkul med så många nationaliteter. Man får snacka lite svengelska, lite norska och så. De har tagit med sig mycket från sina länder som de kan bidra med. Det går väldigt bra ihop med alla. Förstafemman hos oss var ju helt utländsk idag så det var kul.

Ni har värvat bra med flera unga spelare. Vad säger du om jag säger att Pixbo tar SM-guld om tre år?
- Nja, där tror jag att du har fel. Vi satsar på SM-guld i år och tror verkligen på det, om alla får fram sina spetskvalitéer. Jag tror verkligen vi har förutsättningarna för det. Om det tar ett, två eller tre år vet jag inte, men jag tror på det vi har i år.

Läs även
8 nationaliteter på planen i SSL-premiären