Sök
 
Visbys tränare Fredrik Holmgren har en hel del att fundera på till premiären efter gårdagens käftsmäll.
Foto: Idrottsfoto
SSL Herr

Visby knockades av Kalmarsund

Visby åkte på en rejäl käftsmäll mot Kalmarsund och inför premiären som är 8 dagar bort får nu Visby hoppas på den gamla klyschan att ett dåligt genrep ger en bra premiär.

Igår så genrepade SSL-nykomlingarna Visby IBK mot Kalmarsund och nykomlingarna åkte på en riktig käftsmäll som tränare Fredrik Holmgren uttryckte det. Matchen slutade med en 2-14 förlust och med 8 dagar kvar till seriepremiären har Holmgren en hel del att fundera på.
- Jag håller på att fundera just nu på vad det var som hände egentligen. Vi är fortfarande i en uppstart där vi försöker att lära oss många nya saker. Ibland så funkar inte det man har lärt sig och då raserar allt istället, säger Holmgren till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det raserade på flera plan så uppenbarligen hade vi förberett oss dåligt på uppgiften för jag som ledare kunde inte stoppa blödningen heller. Men trots de stora siffrorna var det offensiven som fungerade sämst. Men vi fick med oss flera idéer om hur vi vill göra. Ska det se ut så här så har alla tippat rätt som säger att vi ska åka ur. Men tittar man på vad vi gjort tidigare på försäsongen, förutom mot Falun så finns det mer positivt än negativt att ta med sig.

Visbys resultat
10 augusti: Visby (SSL) - Värmdö (Herr1an) - 7-3
11 augusti: Visby (SSL) - Värmdö (Herr1an) - 5-0
23 augusti: Visby (SSL) - Falun (SSL) 3-17
24 augusti: FLORBAL CHODOV (Tjeckien) - Visby (SSL) 5-6
25 augusti: Visby (SSL) - Bohemians (Tjeckien) 9-5
31 augusti: Visby (SSL) - Jönköping (SSL) - 5-3
1 september: Växjö (SSL) - Visby (SSL) - 7-5
14 september: Visby (SSL) - Kalmarsund (SSL) 2-14


Visby har mött 4 SSL-lag på försäsongen och förlorat mot Falun, Växjö och Kalmarsund samt vunnit över Jönköping.
- Jag tycker att vi gjort det bra mot SSL-motstånd prestationsmässigt. Vi har mött lag som är starka och trygga i det dem gör och som spelat i SSL några säsonger. Vi kommer helt gröna med massor av nytt att tänka på och att vi skulle vara redo redan nu så här tidigt på säsongen kan man inte förvänta sig. Det hade varit ett jätteminus till hela SSL om vi skulle besegra lagen redan nu. Så jag tycker att vi gjort bra resultat utifrån vad vi presterat men vi har mycket kvar som vi vill bli bättre på.

Vad då?
- Vi måste börja med att hitta en identitet i försvaret sedan ska vi börja jobba med anfallet. Jag hoppas att vi kan hitta den identiteten väldigt snart även om käftsmällen mot Kalmarsund kanske rubbar tankarna lite. Men ett starkt ledarskap betyder att man får förstärka de sakerna man gör rätt och se till att rätta upp de frågetecken som uppstår. Så det är den uppgiften vi har framför oss.

Hur oroväckande är det att åka på en sådan här käftsmäll med några dagar kvar till premiären mot Pixbo?
- Det är både och. Vi har betydligt mer i oss än vad vi lyckades prestera mot Kalmarsund. Vi skapade en press på oss själva i den matchen som var oroväckande. Men samtidigt att vi skulle fortsätta spela så i 32 omgångar framöver tror jag inte. Det är väl snarare så att det kan födda en stark revanschlusta till premiären. Det är ju jättehärligt att få med sig resultaten men det är inte alltid det är sanningen som kommer fram. Att det blev 3-17 mot Falun och 2-14 mot Kalmarsund bevisar bara att de var bra på att göra mål och att de tyckte att det var roligt att möta ett dåligt försvar. Men när serien börjar så ska vi inte ha ett dåligt försvar och då kommer det bli en helt annan matchbild, så då spelar det ingen roll hur försäsongsmatcherna slutat.

Hur går tankarna till premiären mot Pixbo som är om 8 dagar?
- Helt ärligt har jag inte kommit så långt i tankarna. Jag ser fram emot premiären men just nu har jag fokus på kvällens träning då vi ska räta ut frågeteckena som uppstått och ge stöd åt gruppen. Vi är väldigt här och nu och det tror jag att vi kommer behöva att vara.

Visby är kraftig nederlagstippade inför säsongen. Innebandymagazinets tre redaktörer tippade alla Visby sist och när SSL-tränarna tippade serien så hade alla tränare utan en Visby på sista plats. Det var Jönköpings tränare som förlorade mot Visby på försäsongen som tippade dem på en tolfte plats.
- Det är ganska så ointressant med tippning om du frågar mig. Det är väldigt sällan som ni eller tränarna för den delen har rätt. Men vi är nykomlingar och vi har aldrig spelat i SSL förut så det skulle väl vara jättekonstigt om det tippades annorlunda. Men jag har en stark tro på att vi har alla möjligheter att lyckas. När vi har kommit igång och spelat bort nykomlingsnerverna efter ett par omgångar kommer vi definitivt vara att räkna med. Att vi kommer slå de främsta topplagen kan vi nog inte räkna med. Falun och Storvreta är överlägsna i toppen sedan har vi ett stort mellanskikt där det är lite mer ovisst. Sedan kommer det ett gäng lag som kommer få titta neråt men vi tänker titta uppåt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten